2.8.2023 13:40

«Καλοκαίρι του 2024 ένα όνειρo για τα άτομα με αυτισμό θα γίνει πράξη»- Βίντεο

Μαραθώνιος συγκέντρωσης χρημάτων από τους Ομογενείς προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό για τη μελέτη της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Αυτισμό

Μία φιλανθρωπική ιδέα, που για πρώτη φορά αποτυπώθηκε στο Χιώτικο Σπίτι των ΗΠΑ, αρχίζει να αποκτά σταδιακά σάρκα και οστά, καλύπτοντας ένα μεγάλο διαχρονικό κενό της πολιτείας που αφορά στα άτομα με αυτισμό.

Με την πολύτιμη βοήθεια των απανταχού Ομογενών, των οποίων το συνέδριο θα διεξαχθεί στη Χίο μέσα στις επόμενες ημέρες, η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Αυτισμό, αρχίζει να γίνεται σταδιακά πραγματικότητα.

Η Τελετή του Αγιασμού, θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί της Παρασκευής από τον Μητροπολίτη Χίου Μάρκο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει φιλανθρωπική πορεία προς την πλατεία Βουνακίου.

Παράλληλα, στις 11 το πρωί του Σαββάτου, στο πλαίσιο του παγκοσμίου συνεδρίου των Ομογενών στο Ομήρειο θα παρουσιαστεί η προκαταρκτική μελέτη από την Αρχιτέκτονα Άννα Νερατζούλη.

Όπως επεσήμανε, στο πλαίσιο δηλώσεών του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων παιδιών με αυτισμό, Αντώνης Ζερβάκης, «έχουμε εξασφαλίσει μέσα στον στρατηγικό σχεδιασμό 2021-2027, συνολικά 3 εκ. ευρώ για την ένταξη του έργου, ευελπιστώντας ότι του χρόνου τέτοιο καιρό η ένταξη στο ΕΣΠΑ θα αποτελεί πραγματικότητα».

Με αυτά τα χρήματα, εξήγησε ο κ. Ζερβάκης, θα ανεγερθεί η στέγη, θα αγοραστεί όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός και θα αγοραστούν 2 λεωφορεία Α.με.Α..

Ιδιαίτερα συγκινημένος που βρέθηκε στη Χίο εμφανίστηκε ο πρόεδρος των Χιακών Σωματείων ΗΠΑ και Καναδά Δημήτρης Καλαφάτης, μιλώντας με ικανοποίηση για το γεγονός ότι οι ομογενείς ανταποκρίνονται με κάθε τρόπο και μέσο προκειμένου να συγκεντρωθούν οι 114.000 ευρώ που απαιτούνται για τη μελέτη του κτιρίου.

Στην αρχική σύλληψη της ιδέας της πραγματοποίησης ενός εράνου για την Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Ατόμων με Αυτισμό, αναφέρθηκε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Chios Society of Cleveland Κώστας Αλμυρούδης, ο οποίος πρωτοστάτησε για το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Στη σημαντικότητα της ύπαρξης δομών που θα υποστηρίξουν την καθημερινότητα των ατόμων με Αυτισμό, αναφέρθηκε από την πλευρά του ο Γιώργος Πατεριμός, λέγοντας ότι «όταν ως γονείς μεγαλώσουμε δεν θέλουμε να αφήσουμε τα παιδιά μας σε άσυλα, γι αυτό φροντίζουμε από τώρα για το μέλλον τους. Αυτή η δομή θα είναι το μελλοντικό τους σπίτι».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ