23.9.2018 11:30

Ορθόδοξος Ιερέας έκλεψε οστά από τον Άγιο Μηνά

Εντοπίστηκαν στο σπίτι του σε νησί των Κυκλάδων και αναζητείται τρόπος επιστροφής τους

Μία εξαιρετικά περίεργη υπόθεση στην οποία εμπλέκονται δύο Ορθόδοξοι Ιερείς από τις Κυκλάδες ερεύνησε και έφερε σε πέρας η Αστυνομική Διεύθυνση Χίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «π» οι δύο Ιερείς επισκέφθηκαν την Παρασκευή το Μοναστήρι του Αγίου Μηνά Χίου προφασιζόμενοι επίσκεψη και προσκύνημα. Οι 2 ιερείς εκτός των άλλων επισκέφθηκαν και τον χώρο όπου φυλάσσονται τα οστά των σφαγιασθέντων από τους Οθωμανούς κατά τη μεγάλη σφαγή του 1822.

Μετά το πέρας του προσκυνήματός τους και αφού προηγουμένως άφησαν ως δώρο ένα βιβλίο και μία εικόνα, η Ηγουμένη του Μοναστηριού αντιλήφθηκε ότι έλειπε ένα από τα κρανία των σφαγιασθέντων που εικάζεται ότι ανήκε σε μωρό και το οποίο εκτίθονταν εκτός προθήκης.

Η Ηγουμένη ενημέρωσε τις αρχές με αποτέλεσμα η Αστυνομία να οδηγηθεί στα ίχνη των δύο ιερέων οι οποίοι στο μεταξύ είχαν επισκεφθεί και το Μοναστήρι των Αγίων Πατέρων που ανήκει στο παλαιό ημερολόγιο, όπου και πάλι άφησαν ένα αντίστοιχο βιβλίο και μία εικόνα.

Η Αστυνομία οδηγήθηκε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τους 2 ιερείς αφού τα κλοπιμαία εξαφανίστηκαν μετά την επίσκεψή τους.

Τελικά έπειτα από μεθοδική έρευνα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου τα οστά εντοπίστηκαν στην κατοχή του ενός από τους δύο ιερείς σε νησί των Κυκλάδων και αναζητείται τρόπος να αποσταλούν πίσω.

Ζήτημα ασφάλειας

Το συγκεκριμένο πάντως περιστατικό έρχεται να δημιουργήσει σειρά ερωτηματικών για την ασφάλεια των κειμηλίων που φυλάσσονται στα Μοναστήρια της Χίου, αφού στην πλειονότητά τους οι μοναχοί και οι μοναχές που τα στελεχώνουν είναι πλέον σε προχωρημένη ηλικία με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ