27.5.2024 8:23

Ερωτήματα από τον Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων για την εικόνα του Τελωνείου Χίου

Ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων Επίπλωμένων Δωματίων, Διαμερισμάτων και Τουριστικών Επίπλωμένων Κατοικιών Χίου εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την κατάσταση της αίθουσας επιβατών του τελωνείου Χίου, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα άμεσης επέμβασης και βελτίωσης των υποδομών, ιδίως ενόψει της τουριστικής περιόδου.

Με την έναρξη του Ιουνίου προ των πυλών, ο Σύλλογος παρατηρεί ότι οι εργασίες επισκευής στη βορεινή όψη του τελωνείου προχωρούν με αργούς ρυθμούς, δεδομένου ότι απασχολείται μικρό συνεργείο, αποτελούμενο από μόλις 1 έως 3 άτομα. Ωστόσο, δεν έχει γίνει καμία επέμβαση στην ανατολική όψη, η οποία βρίσκεται πάνω στον δρόμο και αποτελεί βασικό σημείο προσέλευσης για τους επιβάτες. Σημειώνεται ότι το τελωνείο είναι η κύρια πύλη εισόδου του νησιού, με πάνω από 140.000 αφίξεις το 2023.

Ο Σύλλογος θέτει δημόσια ερωτήματα προς τη διοίκηση του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χίου, ζητώντας άμεσες απαντήσεις:

  1. Προτεραιότητα Έργων: Αν και αναγνωρίζεται η πρόοδος των εργασιών σε σχέση με την προηγούμενη διοίκηση, γιατί δεν δόθηκε προτεραιότητα στην πλήρη αποκατάσταση του τελωνείου, δεδομένης της μεγάλης ροής ξένων τουριστών; Γιατί δεν απασχολείται μεγαλύτερο συνεργείο ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες και στην ανατολική όψη από τα μέσα Απριλίου, αποφεύγοντας τις εργασίες κατά τη διάρκεια της τουριστικής αιχμής;

  2. Σκουριασμένα Κάγκελα: Έχει επανειλημμένα αναφερθεί από τον Σύλλογο η κατάσταση των σκουριασμένων καγκέλων στις εισόδους και εξόδους των οχημάτων. Γιατί δεν έχει γίνει καμία επέμβαση μέχρι τώρα, ενώ σε άλλους τουριστικούς προορισμούς οι είσοδοι είναι καλοδιατηρημένες και ελκυστικές για τους επισκέπτες;

  3. Ανέσεις για Επιβάτες: Από τις 11 Απριλίου, ο Σύλλογος έχει επισημάνει την ανάγκη για εξωτερικές καρέκλες και χημικές τουαλέτες για την εξυπηρέτηση των επιβατών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν αναμένονται μεγάλες ουρές. Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει η Διοίκηση του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου, λαμβάνοντας υπόψη τις υψηλές θερμοκρασίες και την αναμενόμενη μεγάλη κίνηση λόγω του Μπαϊραμιού και της τουριστικής περιόδου;

Ο Σύλλογος υπογραμμίζει τη σημασία των άμεσων επεμβάσεων για τη βελτίωση των υποδομών του τελωνείου, οι οποίες θα συμβάλλουν στην καλύτερη εξυπηρέτηση των τουριστών και στην ενίσχυση της τουριστικής εικόνας της Χίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ