14.6.2021 19:45

Έρχεται νέα μονάδα αφαλάτωσης στη μαρίνα Τσάκου από τη ΔΕΥΑΝ Χίου

Σε εφαρμογή τις προσεχείς ημέρες η εκ περιτροπής υδροδότηση του Βροντάδου με διακοπές κάθε Τρίτη και Πέμπτη

Στην αποκάλυψη ότι η ΔΕΥΑΝ Χίου θα επιχειρήσει σύντομα την εγκατάσταση νέας μονάδας αφαλάτωσης στην μαρίνα Τσάκου, προχώρησε μέσα από παρέμβασή του στο διαδικτυακό ενημερωτικό Podcast του Politischios.gr, ο πρόεδρος της εταιρίας Βασίλης Μυριαγκός.

Αναφερόμενος στον σχεδιασμό της ΔΕΥΑΝ Χίου εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα προβλήματα στην εγκατάσταση μονάδας αφαλάτωσης στον Βροντάδο θα ξεπεραστούν σύντομα, προσθέτοντας ότι ήδη η εταιρεία σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου ενέκρινε τον σχεδιασμό για τοποθέτηση νέας μονάδας αφαλάτωσης στη μαρίνα Τσάκου με δυναμική παραγωγής 600 κ.μ. νερού.

Όπως εξήγησε στόχος είναι η αύξηση της ποσότητας του νερού ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες του Βροντάδου και της πόλης.

«Η πόλη δανείζει νερό στον Βροντάδο»

Αναφερόμενος στο πρόβλημα της έλλειψης επαρκούς ποσότητας νερού στον Βροντάδο σημείωσε ότι αυτή προέκυψε από την οικιστική ανάπτυξη της περιοχής και άρα του πληθυσμού και των αναγκών για υδροδότηση.

Αυτό όπως είπε, εξηγεί και το γεγονός ότι τα προηγούμενα χρόνια ο Βροντάδος δεν είχε προβλήματα όπως συμβαίνει σήμερα.

Ως προς το πρόγραμμα της εκ περιτροπής υδροδότησης που θα ισχύει από αύριο Τρίτη 15 Ιουνίου 2021, επεσήμανε ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα ανακοινωθεί αναλυτικά το πρόγραμμα, προσθέτοντας ότι οι μέρες που δεν θα έχουν νερό η μεσαία και η υψηλή ζώνη του Βροντάδου θα είναι η Τρίτη και η Πέμπτη.

Απαντώντας στις αντιπολιτεύσεις ότι η ΔΕΥΑΝ Χίου «κόβει» νερό από τον Βροντάδο για να δώσει νερό στην πόλη, ανέφερε ότι στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίθετο, αφού συνήθως υπάρχει διακοπή παροχής νερού στην πόλη για να εξυπηρετηθεί ο Βροντάδος.

Τέλος ανέφερε ότι μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται η τοποθέτηση μονάδας αντίστροφης ώσμωσης στο Λιθί ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα που έχει προκύψει από τον χειμώνα με την παροχή πόσιμου νερού.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ