23.3.2023 14:26

Έρχεται πιλοτική υπογειοποίηση των κοντέινερ απορριμμάτων στο κέντρο της πόλης - Βίντεο

Η αρχή θα γίνει με το κοντέινερ δίπλα από το Ομήρειο

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η δημιουργία “πράσινου σημείου” στον Σταθμό Μεταφόρτωσης απορριμμάτων αλλά και της διαχείρισης των βιοαποβλήτων.  

Ειδικότερα, ως προς το τελευταίο, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παναγιώτης Αναγνώστου επεσήμανε ότι πολύ σύντομα ο Δήμος Χίου θα έχει στην κατοχή του 3 νέα απορριμματοφόρα, ένα πλυντήριο κάδων καθώς και ένα όχημα μεταφοράς των βιοαποβλήτων από τον Σ.Μ.Α. στον ΧΥΤΑ της νότιας Χίου.  

Επιπλέον, αναφέρθηκε σε ένα εξίσου σημαντικό εγχείρημα, αυτό της πιλοτικής υπογειοποίησης των κοντέινερ απορριμμάτων που έχουν τοποθετηθεί στο κέντρο της πόλης της Χίου.  

Η πρώτη μάλιστα παρέμβαση, αναμένεται να ξεκινήσει από το κοντέινερ που είναι τοποθετημένο, στην πλατεία Ξυλά, δίπλα από το Ομήρειο, με τον κ. Αναγνώστου να επισημαίνει ότι οι εργασίες υπογειοποίησης θα γίνουν σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία Χίου.  

Αναφερόμενος στα βιοαπόβλητα, εξήγησε ότι πρόκειται για τα οργανικά απόβλημα από ξενοδοχεία, εστιατόρια και σπίτια, τα οποία θα οδηγούνται στους καφέ κάδους συλλογής τέτοιου είδους απορριμμάτων.  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ