Χίος Πόλη

10/12/18 10:10

τελ. ενημ.: 10/12/18 18:01

Επιστράτευσαν την Αστυνομία για να κάνουν εργασίες σε αμφιβόλου νομιμότητας αντλιοστάσιο

Φωνή αγανάκτησης από κατοίκους και επιχειρηματίες των Ταμπάκικων που αναγκάζονται να ζουν μέσα στη δυσωδία που δημιουργεί η σχεδόν καθημερινή υπερχείλιση των λυμάτων.

Τον δικό τους Γολγοθά συνεχίζουν να περνούν οι επιχειρηματίες της περιοχής των Ταμπάκικων, εξαιτίας της αδυναμίας της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. Χίου να δώσει οριστική λύση με το αμφιβόλου νομιμότητας αντλιοστάσιο που έχει εγκατασταθεί στην περιοχή των Ταμπάκικων.

Αναφερόμενος στο ζήτημα ο Γ. Κάστανος, ιδιοκτήτης επιχείρησης στην περιοχή, εξήγησε ότι το πρόβλημα ξεκινά από το γεγονός ότι το αντλιοστάσιο που δημιουργήθηκε επί του αιγιαλού πριν πολλά χρόνια, χωρίς καμία μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ήταν σχεδιασμένο για να εξυπηρετεί τις ανάγκες μίας συγκεκριμένης περιοχής των Λειβαδίων.

«Από τότε μέχρι σήμερα όλο αυτό έχει αλλάξει κι έχουμε φθάσει στο σημείο, το συγκεκριμένο αντλιοστάσιο το οποίο δεν διαθέτει καμία άδεια να εξυπηρετεί μία τεράστια περιοχή που ξεκινά από τον Βροντάδο και πιάνει κι ένα τμήμα της πόλης.

Η αντλία είναι πολύ μικρή για να εξυπηρετήσει τις σημερινές ανάγκες με αποτέλεσμα συνεχώς να παρουσιάζονται προβλήματα, να σταματά η αντλία και όλος ο τόπος να γεμίζει με λύματα που καταλήγουν στη θάλασσα», δήλωσε ο ίδιος.

Και αγωγός που τα οδηγεί στα θάλασσα

Το ακόμα πιο τραγικό, σύμφωνα με τον κ. Κάστανο, κάτι που έχει διαπιστώσει από την πλευρά του και το Λιμεναρχείο Χίου είναι η ύπαρξη ενός αγωγού που οδηγεί «ζωντανά λύματα» από το αντλιοστάσιο στη θάλασσα, σε απόσταση 50 μέτρων από την ακτή.

Παρουσία της Αστυνομίας

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί ότι από νωρίς της Δευτέρας η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. Χίου επιστράτευσε μέχρι και την Αστυνομία προκειμένου να προχωρήσει σε εργασίες στο αντλιοστάσιο, σε μία προσπάθεια να κάμψει τις αντιδράσεις περίοικων και επιχειρηματιών που εδώ και χρόνια ζητούν να σταματήσει η λειτουργία του αντλιοστασίου και τη δημιουργία νέου που θα μπορεί να εξυπηρετεί επαρκώς όλες τις περιοχές που σήμερα εξυπηρετούνται από τη συγκεκριμένη προβληματική υποδομή.

 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση