Χίος Πόλη

30/11/18 9:58

τελ. ενημ.: 30/11/18 18:45

Η Πλατεία Βουνακίου μετατρέπεται σε χριστουγεννιάτικο χωριό

15.000 ευρώ από τον Δήμο Χίου για μίσθωση εξοπλισμού την περίοδο των Χριστουγέννων

Ένα Χριστουγεννιάτικο χωριό με σπιτάκια δραστηριοτήτων, το οποίο θα είναι επισκέψιμο καθημερινά από τις 11:00-14:00 και από τις 17:00 – 20:00, είναι η φετινή χριστουγεννιάτικη έκπληξη του Δήμου Χίου.

Με σύνθημα «Πάμε Πλατεία;», ο Δήμος Χίου θα φιλοξενεί εορταστικές εκδηλώσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν  από τα μέσα Δεκεμβρίου  και θα ολοκληρωθούν μετά τα Φώτα.

«Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις δεν θα συγκεντρωθούν μόνο στην πλατεία Βουνακίου «Νικόλαος Πλαστήρας» αλλά παράλληλα θα γίνονται εκδηλώσεις και σε διάφορα σημεία στην ΠΟΛΗ ΜΑΣ όπως στο Ομήρειο Π.Κ.Δ.Χ., στην Πινακοθήκη, στην Αγορά (διάφορα σημεία) - Απλωταριά.

Οι δημότες Χίου θα έχουν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν το ενιαίο πρόγραμμα εκδηλώσεων, στο οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι φορείς (Εμπορικός Σύλλογος, Επιμελητήριο, Εστίαση, Ν.Π.Δ.Δ., Περιηγητική Λέσχη Χίου, Φιλαρμονική) και άλλοι», αναφέρει σε εισήγησή της η Δημοτική Σύμβουλος Β. Ποταμούση.

Συνολικά στην πλατεία θα τοποθετηθούν:

  • Τρία ξύλινα σπιτάκια, με τους φράκτες τους.  Οι διαστάσεις τους θα είναι  κατά προσέγγιση 2,10Χ2,10μ.  Τα σπιτάκια θα είναι ξύλινα, με πάτωμα ξύλινο και η σκεπή τους από κόντρα πλακέ θαλάσσης. Εσωτερικά και εξωτερικά θα είναι διακοσμημένα και θα έχουν έναν τουλάχιστον πυροσβεστήρα. 
  • Τρία  φουσκωτά  παιχνίδια (κάστρο –τραμπολίνο – μπάλα).
  • Πίστα αθλητικών δραστηριοτήτων δύο διαδρομών, με μήκος 20 μέτρα και φάρδος κάθε διαδρομής 2 μέτρα. Συνολικό φάρδος 4 μέτρα.
  • Διακοσμητικά είδη-αντικείμενα:
  • Ταρανδάκια
  • Χριστουγεννιάτικα είδη
  • Έλκηθρο (Εάν χρειαστεί, θα καρφωθούν στο έδαφος).

Παράλληλα προβλέπεται φύλαξη του χωριού αφού θεωρείται απαραίτητη ειδικά τις ώρες, που το χωριό δεν θα είναι σε λειτουργία. Η υπηρεσία αυτή θα καλυφθεί από άλλο φορέα της Χίου. Οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και ο φωτισμός  που θα απαιτηθούν θα γίνουν από το αντίστοιχο τμήμα ηλεκτροφωτισμού του Δήμου.

Το γενικό σύνολο των εξόδων που απαιτούνται για την μίσθωση του παιδικού χωριού στα πλαίσια των χειμερινών χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων δεν θα πρέπει να ξεπερνά το ποσό των 15.000,00 ευρώ.

Σχόλια άρθρου: 0