23.1.2023 15:23

Δύσκολη η κατάσταση με την λειψυδρία παρά τις βροχοπτώσεις – Βίντεο

Έκτακτα μέτρα αποφασίζει την Τρίτη η ΔΕΥΑΝ Χίου για τον περιορισμό της κατανάλωσης νερού

Τη λήψη έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας εισηγείται στην αυριανή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΝ Χίου, με τον πρόεδρο της εταιρείας Βασίλη Μυριαγκό να σημειώνει σε σημερινές του δηλώσεις ότι τα βροχομετρικά στοιχεία ειδικά στη νότια Χίο είναι απογοητευτικά.

Με δεδομένη την έλλειψη βροχοπτώσεων, ικανών να εμπλουτίσουν τον υδροφόρο ορίζοντα του νησιού, ο κ. Μυριαγκός, έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου κάνοντας λόγο για μία ιδιαίτερα δύσκολη καλοκαιρινή αλλά και φθινοπωρινή περίοδο.

«Πρέπει να λάβουμε μέτρα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το οποίο έρχεται. Και θέλω να τονίσω ιδιαίτερα ότι, δεν είναι μόνο το καλοκαίρι που έχουν όλοι στο μυαλό τους, πώς θα τα βγάλουμε πέρα», ανέφερε ο κ. Μυριαγκός θέλοντας να αναδείξει το γεγονός ότι, η δύσκολη περίοδος επεκτείνεται πλέον μέχρι τον Δεκέμβριο κάθε έτους.

Συνάντηση με τους θεσμικούς φορείς

Όπως εξήγησε, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της εταιρείας, θα ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Νότη Μηταράκη, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη αλλά και τους τοπικούς φορείς αυτοδιοίκησης, ώστε να ενημερωθούν για την κατάσταση και να ληφθούν όλες οι αναγκαίες αποφάσεις σε θεσμικό επίπεδο, που θα θωρακίσουν το νησί για τους επόμενους μήνες.

« Πρόκειται για ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα και νομίζω ότι όλοι πρέπει να το δούμε με την πρέπουσα σοβαρότητα και να ενεργήσουμε το συντομότερο δυνατό, διότι πρέπει να βρεθούν χρήματα για να μπορέσουμε να φτιάξουμε τις υποδομές εκείνες που θέλουμε πριν μας πιάσει το καλοκαίρι του 2023», ανέφερε.

Τα μέτρα

Αναφερόμενος στα μέτρα που προσανατολίζεται η ΔΕΥΑΝ Χίου, ο Βασίλης Μυριαγκός επεσήμανε ότι η εταιρεία είναι έτοιμη, σε πρώτη φάση, για επικοινωνιακή καμπάνια με αποδέκτες τους καταναλωτές, σε περιορισμό των παροχών για αρδευτικούς σκοπούς, στον περιορισμό των κυβικών από τα  60 που είναι σήμερα στα 20, στην προμήθεια μηχανολογικού υλικού ενόψει καλοκαιριού καθώς και στην τοποθέτηση 2 μικρών μονάδων αφαλάτωσης (200 κυβικών) και μίας μεγάλης μονάδας 1.000 κυβικών στην πόλη και περιφερειακά της πόλης της Χίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ