3.11.2020 7:00

Δύο καλές ειδήσεις για Φράγμα Κόρης Γεφύρι και Λιμάνι

«Δεν επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι, προχωράμε κανονικά», η δήλωση Μουτζούρη στο Politischios.gr

Μία σημαντική είδηση που ανοίγει τον δρόμο οριστικά για την ολοκλήρωση του Φράγματος Κόρης Γεφύρι, μετέφερε μέσα από δηλώσεις του στο Politischios.gr ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.

Όπως είπε, τα ευρήματα από την προ ημερών ευρήματα της γεωφυσικής έρευνας του Πανεπιστημίου Πατρών έδειξαν ότι δεν προκύπτει κάποιο πρόβλημα στην ευστάθεια του σώματος του Φράγματος Κόρης Γεφύρι, είδηση ιδιαίτερα ενθαρρυντική αφού επιτρέπει την απρόσκοπτη συνέχιση των εργασιών.

«Είναι γεγονός ότι βάσει παλαιότερης εκτίμησης, το Φράγμα πιθανά να αντιμετώπιζε ζητήματα ευστάθειας. Η νέα γεωφυσική έρευνα του Πανεπιστημίου Πατρών που πραγματοποιήθηκε έπειτα από πιέσεις μας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, έρχεται να μας καθησυχάσει, αφού φαίνεται ότι δεν προκύπτει κάποιο πρόβλημα. Βέβαια θα ακολουθήσουν νέες έρευνες με τη μέθοδο των εξειδικευμένων γεωτρήσεων, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται μέσα σε περίπου 3 μήνες από σήμερα», ανέφερε στον «π» ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης.

Ο Περιφερειάρχης, εκτός των άλλων αναφέρθηκε και στην περίπτωση του κεντρικού λιμένα, λέγοντας ότι παρά τις αρχικές ανησυχίες για τη μεγάλη ρηγμάτωση, ως αποτέλεσμα του μεγάλου σεισμού της Παρασκευής, πραγματοποιήθηκε αυτοψία από δύτες δείχνοντας ότι, δεν υπάρχει κίνδυνος για αποκόλληση τμήματος του λιμένα προς τη θάλασσα.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ