Χίος Πόλη

4/12/18 13:38

τελ. ενημ.: 4/12/18 13:39

Δεύτερο Ομήρειο το ΡΕΞ με τη σύμφωνη γνώμη του ΥΠΕΡΤΑΙΠΕΔ

Τέλος του 2019 η έναρξη των εργασιών για τη μετατροπή του σε πολυχώρο πολιτισμού με το 20% των εσόδων να πηγαίνει στο Υπερταμείο

Το πράσινο φως άναψε το Υπερ- ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση του εγκαταλελειμμένου κτιρίου του κινηματοθεάτρου «ΡΕΞ» στο λιμάνι της Χίου. Μετά από κοινή προσπάθεια Δήμου και βουλευτών, επικαιροποιήθηκε η παραχώρηση του κτιρίου από το Υπερταμείο – δηλαδή τους δανειστές- προς τον Δήμο Χίου με τη δέσμευση ότι το κτίριο θα αξιοποιηθεί μόνο για πολιτιστικές δράσεις.

Μέχρι το τέλος του 2019

Μιλώντας στον «π» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Απόστολος Τζιώτης επεσήμανε ότι μετά την επικαιροποίηση ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη του έργου σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης που προβλέπει την επανάχρηση δημοτικών ακινήτων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι στα 2,5 εκ. € και προβλέπεται η δημιουργία πολυχώρου πολιτισμού, αντίστοιχου του Ομηρείου καθώς και δημιουργία καταστημάτων στο ισόγειο.

«Από τη στιγμή που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα το έργο, τότε απαιτούνται περί τους 8 με 10 μήνες για την συμβασιοποίησή του. Αν όλα πάνε καλά, τότε μέχρι τέλος του 2019 θα προκύψει ανάδοχος που θα ξεκινήσει την υλοποίησή του», ανέφερε ο Απ. Τζιώτης με τον Αντιδήμαρχο Στρ. Γδύση να προθέτει ότι η χρήση του κτιρίου είναι δεσμευτική και προβλέπεται μέσα από ΦΕΚ του Υπ. Πολιτισμού.

Το 20% στους δανειστές

Σύμφωνα πάντως με τον Απ. Τζιώτη, η μοναδική δέσμευση του Δήμου απέναντι στο Υπερταμείο, είναι η καταβολή του 20% των εσόδων σε περίπτωση που αυτά προκύψουν μέσα από τις δράσεις που θα πραγματοποιούνται στο «ΡΕΞ».

«Όλες οι μελέτες και οι αρχιτεκτονικές και οι στατικές και οι ηλεκτρομηχανολογικές είναι έτοιμες και επικαιροποιημένες. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό γιατί οι αρχικές μελέτες που έγιναν επί δημαρχίας Μάρκου Μεννή ανέβαζαν το κόστος του έργου στα 6 εκ. € επειδή ανταποκρίνονταν σε μία άλλη εποχή και όχι στα σημερινά δεδομένα», εξήγησε με τη σειρά του ο Στρ. Γδύσης.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση