7.9.2020 14:05

Δεν μας αξίζει αυτή η Δημοτική Πινακοθήκη !

Αποκαλυπτικό φωτορεπορτάζ του Politischios.gr στα υπόγεια όπου φυλάσσονται πρωτότυπα έργα μεγάλων Χίων καλλιτεχνών

Πάει πάνω από μία δεκαετία που ο τρόπος λειτουργίας της και η προσέγγισή της από τις εκάστοτε δημοτικές αρχές, μαρτυρούν τη σταδιακή εγκατάλειψη ενός χώρου που υπό άλλες συνθήκες θα έπρεπε να αποτελεί χώρο πολιτισμού και σύνδεσης σημαντικών Χίων καλλιτεχνών με τους μόνιμους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες.

Δυστυχώς, μέχρι και σήμερα, παρότι πολλάκις έχει επισημανθεί ο κίνδυνος καταστροφής έργων σημαντικών Χίων καλλιτεχνών όπως του Νίκου Γιαλούρη, η κατάσταση που επικρατεί ειδικότερα στα υπόγεια της Δημοτικής Πινακοθήκης αναδεικνύει την ανάγκη ολοκληρωμένου σχεδιασμού αλλά και παρεμβάσεων από τη Δημοτική Αρχή Κάρμαντζη.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικό είναι το φωτορεπορτάζ του Politischios.gr. Οι κουβάδες κάτω από τα υαλότουβλα, η υγρασία σε κάθε επιφάνεια του υπογείου και τα στοιβαγμένα απροστάτευτα έργα αποτελούν μία πραγματικότητα, ένα σύγχρονο έγκλημα σε βάρος της σύγχρονης πολιτιστικής ταυτότητας του νησιού, που σίγουρα θα πρέπει να βρει χώρο προς συζήτηση σε μία από τις προσεχείς συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου.

Προσεχώς υπάλληλος

Την εικόνα εγκατάλειψης έρχεται να ενισχύσει και η απουσία μόνιμου υπαλλήλου με αποτέλεσμα η Δημοτική Πινακοθήκη, το μεγαλύτερο μέρος της καλοκαιρινής περιόδου να παραμένει κλειστή. Μετά από σχεδόν 1,5 μήνα λουκέτου ο αντιδήμαρχος Γιώργος Πατεριμός, στην αρμοδιότητα του οποίου είναι η λειτουργία της Δημοτικής Πινακοθήκης, ανακοίνωσε τον ορισμό Υπαλλήλου ώστε αυτή να συνεχίσει να είναι επισκέψιμη για το κοινό.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ