15.12.2023 18:37

Επιχείρηση σωτηρίας για τα 8.415 έργα της Δημοτικής Πινακοθήκης Χίου που σάπιζαν στα υπόγεια - Βίντεο

Στην καταγραφή όλων των έργων που μέχρι σήμερα βρίσκονταν – και σάπιζαν- στα υπόγεια της Δημοτικής Πινακοθήκης Χίου προχώρησε ο Δήμος Χίου, σε μία προσπάθεια να διασωθούν, μετά το προ 3 ετών αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «π», για την κατάσταση που επικρατεί στα υπόγεια της Πινακοθήκης.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Γιώργο Πατεριμό, η διαδικασία καταγραφής ανέδειξε ότι στην Πινακοθήκη βρίσκονται 8.415 προσχέδια και σχέδια έργων, χωρισμένα σε 4 συλλογές, Διαμαντάρη, Χρυσανθόπουλου και Μελέκου, Μηταράκη και Γιαλούρη.

Όπως ανέφερε ο κ. Πατεριμός, το μοναδικό τμήμα που δεν έχει εξερευνηθεί μέχρι στιγμής είναι ένα δωμάτιο στο υπόγειο, όπου υπάρχουν κάποιες κούτες με βιβλία του Νίκου Γιαλούρη.

Ερωτώμενος για τις παρεμβάσεις στο κτίριο, επεσήμανε ότι, η αυτοψία από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου δεν έδειξε προβλήματα στατικότητας, ωστόσο έχει ήδη δρομολογηθεί έργο εκτεταμένων παρεμβάσεων.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ