6.6.2020 23:00

Αξίζει αυτή την εικόνα η Δασκαλόπετρα;

Φωτογραφίες | Κωνσταντίνος Φάκος

Ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων από Δήμο Χίου και Λιμενικό Ταμείο για να αντιστραφεί η εικόνας της υποβάθμισης | Ξεκινούν άμεσα δουλειά τα συνεργεία η διαβεβαίωση του αντιδημάρχου Ομηρούπολης Σιδερή Ντομάτα

Ένα βήμα πριν το καλοκαίρι και η εικόνα που παρουσιάζει μία από τις πιο πολυσύχναστες περιοχές του νησιού κάθε άλλο παρά τιμά την ιστορικότητα του σημείου.

Μία επιτόπια αυτοψία του «π» στην περιοχή έπειτα από τηλεφωνήματα κατοίκων και επιχειρηματιών, ανέδειξε την ουσία του προβλήματος. Η πρώτη διάσταση μαρτυρά την κακή νοοτροπία των επισκεπτών της περιοχής που εναποθέτουν κάθε είδους απορρίμματα έξω από τους κάδους, από πλαστικά μπουκάλια και μπύρες μέχρι μπάζα έξω από τους κάδους. Η δεύτερη διάσταση αφορά τον Δήμο Χίου και το Λιμενικό Ταμείο καθώς πολλά από τα σημεία μαρτυρούν την έλλειψη ενδιαφέροντος με αποτέλεσμα η εικόνα που παρουσιάζεται να είναι αποκαρδιωτική.

«Καθαρίζουμε όσο μπορούμε»

Από τη δική τους πλευρά οι επιχειρηματίες της Δασκαλόπετρας, ζητούν την άμεση παρέμβαση της Υπηρεσίας καθαριότητας σημειώνοντας ότι οι καθημερινές τους προσπάθειες δεν αρκούν για τη διατήρηση της περιοχής σε καλή κατάσταση.

«Άμεσα τα συνεργεία»

Αναγνωρίζοντας τα προβλήματα στην περιοχή ο αντιδήμαρχος Ομηρούπολης Σιδερής Ντομάτας, σημείωσε ότι με την πρόσληψη των νέων ατόμων στην καθαριότητα, από τη νέα εβδομάδα θα συνεχιστούν οι εργασίες ευπρεπισμού στην περιοχή με καθημερινή φροντίδα και παρουσία. Όπως εξήγησε, το πρόβλημα προέκυψε από το γεγονός ότι το προσωπικό στην Υπ. Καθαριότητας είναι ελάχιστο. Παράλληλα προανήγγειλε παρεμβάσεις σε φωτιστικά σώματα και τοιχία μέσα στη νέα εβδομάδα.

Η εικόνα στην παραλία

Η εικόνα στο ρέμα που καταλήγει στη θάλασσα, γεμάτο με χόρτα και σκουπίδια. 

Το περασμένο διάστημα 15 συνολικά φοίνικες κόπηκαν εξαιτίας του κόκκινου σκαθαριού. Κάτοικοι και επιχειρηματίες πιέζουν για αντικατάστασή τους.

Η εικόνα της πολυσύχναστης στάσης αναμονής μάλλον δεν δίνει τα σωστά μηνύματα. 

Η εικόνα στον χώρο στάθμευσης

Τα σπασμένα φωτιστικά αφήνουν στο σκοτάδι τον χώρο στάθμευσης τις βραδινές ώρες.

Τι και αν υπάρχουν παντού καλαθάκια; Η κακή συμπεριφορά όσων μαζεύονται στον χώρο στάθμευσης το βράδυ μαρτυρά πολλά. Σημείωση: Την ώρα του ρεπορτάζ ούτε ένα καλαθάκι δεν ήταν γεμάτο με σκουπίδια. 

Η εικόνα στον αρχαιολογικό χώρο

Μία κατολίσθηση εντός του αρχαιολογικού χώρου που ο Δήμος οφείλει να αποκαταστήσει άμεσα. 

Κάθε λογής σκουπίδια στο Ιερό της Κυβέλης. 

Πεσμένα κάγκελα του αρχαιολογικού χώρου μαρτυρούν την ανάγκη παρεμβάσεων που δεν τολμήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. 

Η εικόνα στο λιμανάκι

Ο χώρος εξωτερικά του αλιευτικού καταφυγίου θυμίζει τόπο εναπόθεσης μπαζών. 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ