6.6.2018 15:32

Ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση του εγκυβωτισμού του Παρθένη

Στα χέρια του Δήμου το προσχέδιο της έγκρισης της αναθεωρημένης μελέτης

Ένα βήμα πριν την επανέναρξη των εργασιών στο Α’ Τμήμα του Περιφερειακού της πόλης βρίσκεται ο Δήμος Χίου που το μεσημέρι της Τετάρτης έλαβε το προσχέδιο της έγκρισης της αναθεώρησης των περιβαλλοντικών όρων με βάση τη νέα αναθεωρημένη μελέτη που υπέβαλλε και που είχε ως αποτέλεσμα το κόλλημα των εργασιών.

Το προσχέδιο της αναθεώρησης θα υποβληθεί την Πέμπτη στο Τεχνικό Συμβούλιο που αναμένεται να το εγκρίνει και στη συνέχεια θα πρέπει να πάει στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης για την τελική έγκριση. Τελευταίο και ουσιαστικό βήμα θα αποτελέσει η αποδοχή των αναθεωρημένων περιβαλλοντικών όρων από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι εργασίες σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου θα ξεκινήσουν και πάλι μέσα στον Ιούλιο ενώ το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και να παραδοθεί προς χρήση μέχρι τέλος του 2018. Ουσιαστικό αυτό το οποίο απομένει είναι η τελική φάση εγκυβωτισμού του ποταμού Παρθένη και η σύνδεση του α’ τμήματος του Περιφερειακού της πόλης με τη Λεωφόρο Ενώσεως.

Στο μεταξύ συνεργεία του Δήμου το πρωί της Τετάρτης προχώρησαν σε διάνοιξη της εκβολής του ποταμού Παρθένη ώστε να περιορίζονται οι οσμές από τα λιμνάζοντα νερά.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ