12.8.2017 5:03

ΒΙΝΤΕΟ/ ΦΩΤΟ: Η Χίος υποκλίθηκε στον σπουδαίο Χρήστο Νικολόπουλο

Η πρωτοβουλία του Διεθνούς Κέντρου Παιδείας και Πολιτισμού "Ιωνία" γέμισε με χιλιάδες κόσμου το Δημοτικό Στάδιο Χίου

Μοναδικές στιγμές γεμάτες συγκίνηση, μελαγχολία αλλά και άφθονο κέφι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν χιλιάδες Χιώτες και επισκέπτες του νησιού που το βράδυ της Παρασκευής βρέθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Χίου, παρακολουθώντας τη συναυλία - Αφιέρωμα του Διεθνούς Κέντρου Παιδείας και Πολιτισμού "Ιωνία" στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Χρήστο Νικολόπουλο.

Μελίνα Ασλανίδου, Γιώτα Νέγκα και ο ξεχωριστός Βασίλης Λέκκας, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό ταξιδεύοντας το κοινό σε ένα ιδιαίτερο μουσικό ταξίδι που περιελάμβανε όλες τις μεγάλες επιτυχίες του Χρ. Νικολόπουλου από την αρχή της καριέρας του μέχρι σήμερα.

Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η άνοδος στη σκηνή της χορωδίας Λιβαδίων " Ο Γεώργιος Βούρος" που υπό τη διεύθυνση του Στ. Παντελογιάννη συνόδευσε τη Μελίνα Κανά σε διάφορα τραγούδια.

Στην προσφορά του Χρ. Νικολόπουλου στην τέχνη, στον πολιτισμό και στο τραγούδι αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Χρ. Μπελλές σημειώνοντας μεταξύ άλλων: " Τιμούμε το Χρήστο Νικολόπουλογιατί η μουσική είναι τέχνη με αρχέτυπη προέλευση κι αποτελεί την κινητήρια δύναμη του πολιτισμού. Ο Πλάτωνας σταθμίζει την Ποίηση και τη Μουσική σαν κορυφαίες των Τεχνών.  Έκφανση αυτής της μουσικής αποτελεί και η λαϊκή μουσική, το λαϊκό τραγούδι, αυτό που ονομάζουμε λαϊκό μουσικό πολιτισμό. Στους στυλοβάτες και σκαπανείς αυτού του πολιτισμού, αναμφίβολα, συγκαταλέγεται και ο Χρήστος Νικολόπουλος".

Από την πλευρά του ο Χρ. Νικολόπουλος αφού ευχαρίστησε την "Ιωνία" για την πρόσκληση σημείωσε την πολύτιμη προσφορά του Χρ. Μπελλέ στα ζητήματα πολιτισμού και παιδείας στο νησί, υπογραμμίζοντας ότι επί σειρά ετών το υπηρετεί πιστά. 

ΕΙΔΗΣΗ: http://www.politischios.gr/politismos/binteo-foto-i-hios-ypoklithike-sto...

Δημοσιεύτηκε από Εφημερίδα Πολίτης στις Παρασκευή, 11 Αυγούστου 2017

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ