21.5.2023 19:35

Γιώργος Δανιήλ: «Αναγκαιότητα η γενναία χρηματοδότηση για τα μικρά νησιά»

«Ξαναενώθηκε η Οινουσσιώτικη οικογένεια σήμερα»

Ο δήμαρχος των Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ μίλησε στην εκλογική εκπομπή του Politischios.gr για την ατμόσφαιρα που επικράτησε στο νησί και για το πόσο αισιόδοξος είναι για την αυριανή ημέρα.

«Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες! Ήταν πολύ όμορφη μέρα ήταν γιορτή για τη Δημοκρατία αλλά και για τις Οινούσσες. Ήρθαν πολλοί ετεροδημότες από χθες. Ψήφισαν 500 πολίτες περί εγγεγραμμένων 1.120 αλλά έχουμε και πολλούς συμπατριώτες μας στην Αττική που πήγαν σε εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών. Και οι συμπατριώτες μας στο Λονδίνο ψήφισαν για πρώτη φορά μέσω τη δυνατότητα που τους έδωσε ο νομοθέτης. Υπήρχε ενδιαφέρον από τους ψηφοφόρους του Λονδίνου αν και κάποιοι ταξίδεψαν και ήρθαν εδώ και ψήφισαν.

Ξαναενώθηκε η οικογένεια των Οινουσσιώτικη, πολλοί άνοιξαν τα σπίτια, τα καταστήματα, το «Οινούσσα» έκανε δύο δρομολόγια. Γενικά είναι η ωραία ατμόσφαιρα που έχουμε τις εκλογές και έχουν αμβλυνθεί οι κομματικές διαφορές παίρνοντας την εικόνα μας γιορτής. Ήταν όμορφα σήμερα». Όσο για το αν οι ψηφοφόροι ήταν αισιόδοξοι απάντησε: «Οι περισσότεροι πήγαμε εκεί για να εκπληρώσουμε ένα καθήκον και έχουμε αγωνία και για το αύριο του νησιού. Αν θα έχουμε μια κυβέρνηση που θα μας στηρίζει με μια πολιτική, νησιωτική, ρεαλιστική, βιώσιμη και χειροπιαστή. Οι θεωρίες είναι καλές αλλά όταν έρχεται η ώρα τα βλέπουμε και με το μεταφορικό ισοδύναμο και με άλλες περιπτώσεις ότι η πραγματικότητα απέχει. Οι περισσότεροι πήγαμε στις κάλπες να δώσουμε το παρών, το στίγμα μας σε αυτή την αναμέτρηση και σε αυτή την ευθύνη που έχουμε». Αν είχε το νέο πρωθυπουργό μπροστά του ποιο πρόβλημα θα του έθετε πρώτα για τις Οινούσσες; «Οι νησιωτικές αυτοδιοικήσεις θέλουν ένα γενναιόδωρο πρόγραμμα χρηματοδοτήσεων και μια ταχύτητα στην υλοποίηση των έργων. Τα νησιά είναι μικρά, είναι συγκεκριμένα τα πράγματα που λείπουν. Όταν τακτοποιηθούν η κανονικότητα στα νησιά μας θα επανέλθει».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ