24.11.2014 10:40

Συγκέντρωση φαρμάκων και ειδών υγιεινής

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΧΙΟΥ

Είδη προσωπικής υγιεινής και φαρμακευτικό υλικό συγκεντρώνει η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου, με τη συνεργασία του Εργατικού Κέντρου Χίου, μέχρι την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου,  προκειμένου να τα αποστείλει στην οργάνωση «Αλληλεγγύη για όλους».

Η Συλλογή θα γίνεται στο Εργατικό κέντρο Χίου από Δευτέρα μέχρι Παρασκεύη, και ώρες 8.00 -14.00 και 18.00 - 20.00.

Τα είδη που θα συλλεγούν θα σταλούν μέχρι την Κυριακή 7-12-2014 στην Αλληλεγγύη για Όλους.

«Το Κομπάνι είναι μία «ελεύθερη πολιορκημένη», από τους τζιχαντιστές του ISIS, κουρδική πόλη, παγκόσμιο σύμβολο άντίστασης, δημοκρατίας και ισοτιμίας των φύλων.

Την ώρα που οι μάχες μαίνονται στο Κομπάνι, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους γυναικόπαιδα, σύντομα θα βρεθούν στο έλεος του χειμώνα. Σήμερα, 100.000 πρόσφυγες, βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην περιοχή του Σουρούτς, στη νοτιοανατολική Τουρκία, και ζουν μέσα σε σκηνές. Μόνο στο ένα τρίτο των προσφύγων είναι δυνατό να παρασχεθούν τα στοιχειώδη μέσα επιβίωσης» αναφέρει η Πρωτοβουλία Πολιτών καλώντας την Ιερά Μητρόπολη Χίου, τον Δήμο Χίου, τις Δημοτικές Παρατάξεις, συλλογικότητες, οργανώσεις, σωματεία, συλλόγους, να συνδράμουν στη συγκέντρωση των απαραίτητων ειδών.

Τι συγκεντρώνεται:

  • Είδη προσωπικής υγιεινής (παιδικές πάνες και σερβιέτες)
  • Φάρμακα (αντιπυρετικά, αντιυπερτασικά, αντιβιοτικά ευρέως φάσματος, παυσίπονα και τραυματολογικό υλικό, όπως γάζες, Betadine, επιδέσμους, οινόπνευμα, φάρμακα για διαβητικούς)

Τα φάρμακα που θα συγκεντρώνονται θα πρέπει να έχουν ημερομηνία λήξης μεγαλύτερη από την περίοδο των 6 μηνών, δηλαδή να μη λήγουν νωρίτερα από τον Ιούλιο του 2015. Όλα τα σκευάσματα θα πρέπει να είναι μη χρησιμοποιημένα. Πληροφορίες: Πρωτοβουλία  Αλληλεγγύης Χίου,τηλ.6977841382

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ