20.3.2014 15:51

«Σεισμός ισοπέδωσε το Δημαρχείο Χίου»

ΑΣΚΗΣΗ ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΙΣ ΑΝΤΟΧΕΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

Την τεχνική τους αρτιότητα αλλά και την επάρκεια που διαθέτουν στο ζήτημα της αντιμετώπισης μίας φυσικής καταστροφής δοκίμασαν χθες το πρωί στο σύνολό τους οι φορείς της Χίου που εμπλέκονται στο ζήτημα του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση κρίσεων με την ευρεία έννοια του όρου.

Παρουσία του καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και διαχείρισης φυσικών καταστροφών Ευθύμιου Λέκκα, υπηρεσίες του Δήμου Χίου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, διοικητές και εκπρόσωποι του Κρατικού Αερολιμένα Χίου, της 96 ΑΔΤΕ, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου, του Λιμεναρχείου, του Νοσοκομείου, του ΕΚΑΒ, της ΔΕΥΑΝΧ, του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, της ΔΕΗ – ΑΣΠ, της ΔΕΔΔΗΕ Περιφέρειας Χίου, του ΟΤΕ, των Κ.Κ. Χίου, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς και εθελοντών δοκιμάστηκαν σε άσκηση επί χάρτου στο σενάριο ενός καταστροφικού σεισμού που θα διέλυε ακόμα και κέντρα συντονισμού όπως ο Δήμος και η Περιφέρεια.

«Θεωρώ ότι η Χίος βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Η άσκηση επί χάρτου αφορούσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του νησιού σε περίπτωση σεισμού ή φυσικής καταστροφής. Πρόκειται για την πλέον σύγχρονη αλλά και πολύπλοκη άσκηση τόσο σε επιστημονικό όσο και σε τεχνικό επίπεδο. Ο στόχος αυτών των ασκήσεων είναι να μας καταδείξει την επάρκεια των υπηρεσιών αλλά και το επίπεδο συνεννόησης που υπάρχει μεταξύ τους.

Για να μην ανησυχήσει ο κόσμος θέλω να διαβεβαιώσω ότι η άσκηση που θα γίνει στις 4 και 5 Απριλίου είναι προγραμματισμένη και όχι με την έννοια ότι επίκειται κάποιος σεισμός στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου», κατέληξε ο κ. Λέκκας.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ