Εθελοντισμός

12/11/14 14:44

τελ. ενημ.: 12/11/14 14:44

Καθαρίζουν το χωριό τους

ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΠΟ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΑΙ Η ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑ

Αποφασισμένοι να πάρουν την υπόθεση «καθαριότητα» του χωριού τους, στα χέρια τους, είναι το τοπικό συμβούλιο της Καλλιμασιάς που αυτή τη φορά πλαισιωμένο από δεκάδες εθελοντές όλων των ηλικιών και δημοτικούς συμβούλους που έχουν σχέση με το χωριό, έκαναν αγνώριστο τον χώρο της παιδικής χαράς, της παλιάς πλατείας του χωριού και του κεντρικού δρόμου.

Οι εργασίες ξεκίνησαν γύρω στις 11.00 το πρωί και χωρισμένοι σε ομάδες μικροί μεγάλοι κατάφεραν να απομακρύνουν όλα τα σκουπίδια, τις φερτές ύλες, τα ξερά κλαδιά και ότι άλλο υπήρχε στην παιδική χαρά δυσχεραίνοντας τα παιχνίδια των παιδιών.

Ανάλογες επεμβάσεις έγιναν και στην παλιά πλατεία, κλαδεύτηκαν δέντρα καθαρίστηκε ο περιβάλλοντας χώρος καθώς και ο κεντρικός δρόμος.

Ο σπόρος έπεσε την πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός στον κεντρικό δρόμο απέναντι από τα σχολεία. Προχθές φάνηκε ότι ο σπόρος αυτός «έπιασε», αρχίζει και αναπτύσσεται με τη συμμετοχή όλο και περισσότερων εθελοντών παρότι ο καιρός δημιούργησε κάποιες επιφυλάξεις. Στο επόμενο κάλεσμα του τοπικού συμβουλίου θα υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή αφού σιγά- σιγά γίνεται συνείδηση ότι θα πρέπει και οι ίδιοι να αναλάβουν δράση, να καθαρίζουν εθελοντικά την γειτονιά τους υποκαθιστώντας το έργο του Δήμου ο οποίος αδυνατεί να ανταποκριθεί, υπό τις δεδομένες συνθήκες στις υποχρεώσεις του.

 

Δείτε επίσης