20.3.2013 12:01

Η αγάπη για το χωριό τους έκανε εθελοντική ομάδα

ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ “Α” ΣΥΣΤΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΣΥΚΟΥΣΗ 115 ΚΑΤΟΙΚΟΙ

Το να γίνεις εθελοντής αφιερώνοντας δεκάδες ώρες από τον προσωπικό σου χρόνο για το κοινό καλό, είναι μια απόφαση που πρώτα από όλα απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Όταν όμως σύμμαχούν στην απόφαση σου η αγάπη για το χωριό σου και η μέριμνα για να μην ξαναζήσει ο τόπος σου καταστάσεις όπως εκείνες με τις φωτιές του Αυγούστου, τότε σίγουρα το βάρος της απόφασης μπαίνει στην άκρη και μένει μόνο το πραγματικό ενδιαφέρον.
Οι κάτοικοι του Αγ. Γεωργίου Συκούση έζησαν στιγμές στην καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου που δεν θέλουν να ξαναπεράσουν. Γι’ αυτό και με συνέπεια, αποφάσιαν να συστήσουν την πρώτη εθελοντική ομάδα προστασίας του χωριού τους για να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες που θα προκύψουν την καλοκαιρινή κυρίως περίοδο. “Αμέσως μετά τις φωτιές συνειδητοποιήσαμε το κενό που υπήρχε στην προστασία του χωριού. Μαζευτήκαμε κυρίως οι νέοι του Συκούση και αποφασίσαμε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε την ομάδα προστασίας “Α” όπως αντίστοιχες ομάδες υπήρχαν και σε άλλα χωριά, στα Νένητα, στην Καλαμωτή και αλλού. Σταδιακά και μέχρι να φτάσουμε στις εκλογές, ενδιαφέρον είχαν εκφράσει 113 άτομα, γεγονός ενθαρρυντικό και έτσι φτάσαμε πριν λίγες ημέρες στην εκλογή του πρώτου συμβουλίου”, εξηγεί στον “π” η Δεσπ. Κύλη, Γραμματέας της ομάδας “Α”.
Σκοπός και στόχος της ομάδας, να αποτελέσουν το “άγρυπνο μάτι” του χωριού τους και μέσα από την εκπαίδευση και τις οδηγίες που θα λάβουν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία να καταφέρουν να προλάβουν ενδεχόμενους κινδύνους που θα προκύψουν. Παράλληλα όμως θα αποτελέσουν ένα ακόμη έμψυχο υλικό που θα μπορεί να προσφέρει και σε άλλες καταστάσεις, ίσως και πέρα από το χωριό τους.
“Αυτή τη στιγμή έσοδα δεν έχουμε ακόμη. Περιμένουμε την εκπαίδευση της Πυροσβεστικής αλλά και εθελοντών από τον Κέραμο που θα μας βοηθήσουν στο να προσαρμοστούμε. Στην ομάδα υπάρχουν εθελοντές από 17 ετών έως 66 ετών. Άνδρες και γυναίκες. Πρέπει λοιπόν να συντονιστούμε τώρα που είναι αρχή για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο σύντομα έτοιμοι”, αναφέρει η Γραμματέας.

Το συμβούλιο
Το συμβούλιο της ομάδας “Α”  Πυρασφάλειας- Πυρόσβεσης- Αναδάσωσης απαρτίζεται από τους: Σ. Ζενιώδη, Β. Ποδιά, Ν. Μονιώδη, Δ. Κύλη, Κ. Ανδριώτου, Α. Τσουρέα, Β. Σίμο.
Τέλος, η ομάδα “Α”, δεν παραλείπει να εκφράσει και τις ευχαριστίες της στους πρώτους χορηγούς της ομάδας όπως, ο “Χρυσός Οίκος” του Γ. Σαλαγάρα, Δ. Κύλη και την εταιρία “Κωτσόβολος”, καθώς και στο δικηγόρο Ν. Νύκτα που αφιλοκερδώς ανέλαβε τη νομιμοποίηση του Συλλόγου. 

ΛΕΖ. Φώτο από το www.discoverchios.gr

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ