29.10.2014 13:06

Ανταλλακτικό Παζάρι

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Τα άχρηστα για μας όμως μπορεί να είναι χρήσιμα για κάποιον άλλο. Βασισμένη σε αυτή τη ιδέα η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου οργανώνει το Σάββατο το 1ο  Χαριστικό- Ανταλλακτικό παζάρι στο Εργατικό Κέντρο Χίου από τις 10.00 μέχρι τις 14.00.

Όσα αντικείμενα είναι προς ανταλλαγή θα πρέπει να συγκεντρωθούν την Παρασκευή  31 Οκτωβρίου από τις 18.00 μέχρι τις 20.00  στο Εργατικό Κέντρο, όπου θα γίνει συλλογή των πραγμάτων  και η τακτοποίηση  και διαλογή τους . 

 «Όσοι θέλουν προσφέρουν αντικείμενα που δεν τους χρειάζονται (βιβλία, παιχνίδια, ρούχα, υποδήματα) και μπορούν να πάρουν ό,τι χρειάζονται.
Με τον τρόπο αυτό αλλάζουμε καταναλωτική κουλτούρα.

Το χαριστικό/ανταλλακτικό παζάρι δεν είναι φιλανθρωπία, είναι έκφραση αλληλεγγύης σε όσους το έχουν ανάγκη, είναι μια εναλλακτική μορφή οργάνωσης της κοινωνικής και οικονομικής μας ζωής. Αντί να φυλάμε, να αποθηκεύουμε  πράγματα που δεν μας είναι απαραίτητα ας προσπαθήσουμε να τα ανταλλάξουμε ή να τα χαρίσουμε σε κάποιον που τα χρειάζεται.

Καλλιεργούμε οικολογική και οικονομική συνείδηση, αφού όλο αυτό θα είναι μια μορφή ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης αγαθών, δείχνοντας παράλληλα έμπρακτα αλληλεγγύη στο συνάνθρωπό μας.
Η δράση αυτή μας αφορά όλους.
Γι’ αυτό καλούμε τον καθένα ξεχωριστά να συμβάλλει στην υλοποίηση αυτής της δράσης», αναφέρει χαρακτηριστικά η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ