21.6.2024 15:27

Βιβλιοθήκη «Κοραής» - Μεγάλη συμμετοχή των μαθητών στα εκπαιδευτικά προγράμματα για το σχολικό έτος 2023-2024

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου ‘’Αδαμάντιος Κοραής’’. Η πρόθυμη και θερμή συμμετοχή τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αποτελεί σημαντικό κίνητρο για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση νέων προγραμμάτων καθώς τονίζει τη σημασία και την αναγκαιότητα της διασύνδεσης της εκπαιδευτικής κοινότητας με τη βιβλιοθήκη.

Αναλυτικά τα στοιχεία για τη συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα μέσα από την ανακοίνωση της Βιβλιοθήκης:

Νηπιαγωγεία

1ο Αγ. Μηνά

2οΑγ Μηνά

2ο Νηπιαγωγείο Χίου

2ο Νηπιαγωγείο Βροντάδου

3ο Νηπιαγωγείο Βροντάδου

4ο Νηπιαγωγείο Χίου

5ο Νηπιαγωγείο Χίου

8ο Νηπιαγωγείο Χίου

10ο Νηπιαγωγείο Χίου

11ο Νηπιαγωγείο Χίου

12ο Νηπιαγωγείο Χίου

Νηπιαγωγείο Κάμπου

Νηπιαγωγείο Καραμέλα

Νηπιαγωγείο Χελιδόνια

Συνολικά 403 παιδιά από 14 Νηπιαγωγεία συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Ο Μικρός Κοραής».

Δημοτικά Σχολεία

1ο Δημοτικό Σχολείο Χίου

2ο Δημοτικό Σχολείο Χίου

2ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου

3ο Δημοτικό Σχολείο Χίου

3ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου

5ο Δημοτικό Σχολείο Χίου

6ο Δημοτικό Σχολείο Χίου

7ο Δημοτικό Σχολείο Χίου

8ο Δημοτικό Σχολείο Χίου

9ο Δημοτικό Σχολείο Χίου

11ο Δημοτικό Σχολείο Χίου

Δημοτικό Σχολείο Κάμπου

Δημοτικό Σχολείο Λιβαδίων

Δημοτικό Σχολείο Καρδαμύλων

Δημοτικό Σχολείο Οινουσσών

Δημοτικό Σχολείο Αγ Μηνά

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Χίου

Είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε 1133 μαθητές και μαθήτριες από 18 Δημοτικά Σχολεία του Νομού μας. Συνολικά 546 παιδιά, Α’, Β’ & Γ’ δημοτικού συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Ο μικρός Κοραής», 476 παιδιά Δ’, Ε’ & Στ’ τάξης συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Ανακαλύπτω τον Αδαμάντιο Κοραή». Παράλληλα 129 παιδιά συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Μικρασιατική Καταστροφή 1922: γνωρίζοντας την ιστορία μέσα από τη λογοτεχνία, την τέχνη, το παιχνίδι» που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη. Τέλος 22 παιδιά Στ’ τάξης δημοτικού σχολείου συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Έφηβοι Ερευνητές στη βιβλιοθήκη “Κοραής”. Ανακαλύψτε τις Μαρτυρίες του 1822».

Γυμνάσια

1ο Γυμνάσιο Χίου

2ο Γυμνάσιο Χίου

3ο Γυμνάσιο Χίου

Γυμνάσιο Βροντάδου

Στα προγράμματα της Βιβλιοθήκης συμμετείχαν και 170 παιδιά από 4 Γυμνάσια της Χίου. Συμμετείχαν στα προγράμματα « «Ανακαλύπτω τον Αδαμάντιο Κοραή» «Μικρασιατική Καταστροφή 1922: γνωρίζοντας την ιστορία μέσα από τη λογοτεχνία, την τέχνη, το παιχνίδι» που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη και «Έφηβοι Ερευνητές στη βιβλιοθήκη “Κοραής”. Ανακαλύψτε τις Μαρτυρίες του 1822».

Από τους 1706 μαθητές και μαθήτριες που πήραν μέρος στα προγράμματα, οι 949 συμμετείχαν «Μικρό Κοραή», οι 476 στο «Ανακαλύπτω τον Αδαμάντιο Κοραή», 130 στο «Έφηβοι Ερευνητές στη βιβλιοθήκη “Κοραής”. Ανακαλύψτε τις Μαρτυρίες του 1822» και 151 στο «Μικρασιατική Καταστροφή 1922: γνωρίζοντας την ιστορία μέσα από τη λογοτεχνία, την τέχνη, το παιχνίδι».

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Αγγελική Μαστρομιχαλάκη, διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνώντην κ. Κυριακή Βαγιάνου, Φιλόλογο, το Ίδρυμα Λασκαρίδη.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ