17.11.2022 11:28

Το 3ο ΓΕΛ τίμησε τα Ελευθέρια της Χίου στη βιβλιοθήκη «Κοράης»

Το 3ο ΓΕΛ Χίου τίμησε τα Ελευθέρια της Χίου με επετειακή εκδήλωση στο χώρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Χίου “Κοραής” στις 10/11/22.

Η εκδήλωση περιέλαβε αναφορά στα ιστορικά γεγονότα της απελευθέρωσης, στα κειμήλια που φυλάσσονται στο χώρο της Βιβλιοθήκης καθώς και μελέτη και προβληματισμό των μαθητών για τα γεγονότα της 11ης Νοεμβρίου 1912 και τη δική τους σημερινή αντίληψη γι΄αυτά.

Ακολούθησε επίσκεψη και αυτοψία των μαθητών στα κειμήλια της Βιβλιοθήκης καθώς και ξενάγηση και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών του 3ου ΓΕΛ Χίου σε συγκεκριμένους χώρους της ιστορικής Βιβλιοθήκης από την Προϊσταμένη της Βιβλιοθήκης κ. Άννα Χαζίρη, από τον Υπεύθυνο Ιστορικού Τμήματος κ. Κώστα Ζαφείρη, ενημέρωση για τους τρόπους συντήρησης των βιβλίων από τον κ. Πετρά και ξενάγηση στο λαογραφικό μουσείο από την κα Βενιέρη. 

Την εκδήλωση παρακολούθησαν η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου Δρ. Ευτυχία Βλυσίδου και ο Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων και Παιδαγωγικός Σύμβουλος του 3ου ΓΕΛ Χίου Δρ. Νικόλαος Χαβιάρας.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες που διοργάνωσαν και συντόνισαν την εκδήλωση είναι οι καθηγήτριες: Μαρία Καρατζά -Φιλόλογος του 3ου ΓΕΛ Χίου και Αικατερίνη Κατσάλα -Φιλόλογος του 3ου ΓΕΛ Χίου.

Η Διευθύντρια του 3ου ΓΕΛ Χίου Καλλιρρόη Χαλιορή και ο Σύλλογος Διδασκόντων ευχαριστούν την Προϊσταμένη κ. Χαζίρη και το Προσωπικό της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Χίου “Κοραής” για την πολύτιμη συνεργασία τους.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ