22.3.2024 13:54

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Χίου στην 3η Διακρατική Συνάντηση Erasmus+ στη Φινλανδία

Στην Tyrnava (Τίρναβα) της Φινλανδίας, στους χώρους του Δημαρχείου της και του Δημοτικού σχολείου του Kirkkomännikö, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 3η Διακρατική συνάντηση εργασίας του Προγράμματος με ακρωνύμιο “3DDeSI”από τις 11έως 15Μαρτίου 2024. Συντονιστής του έργου είναι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ενώ το έργο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+, μέσω του Ελληνικού Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. 

Η ερευνητική ομάδα του “3DDeSI” απαρτίζεται από το ερευνητικό δυναμικό του Εργαστηρίου Ποσοτικών Μεθόδων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, και εκπαιδευτικούς από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Χίου, το ΕΕΕΕΚ Χίου, το ISA13 Istituto Comprensivo Sarzana της Ιταλίας και το Kirkkomännikönkoulu της Φιλανδίας.

Αντικείμενο της 3ης συνάντησης ήταν η ανάπτυξη δραστηριοτήτων, στις οποίες μπορούν να συμμετάσχουν οι μαθητές, με τη συμπερίληψη αυτών με σωματικές αναπηρίες ή μαθησιακές δυσκολίες, υλοποιώντας δραστηριότητες με τη χρήση τρισδιάστατης απεικόνισης και εκτύπωσης.

 Οι συμμετέχοντες παρουσίασαν τις δράσεις και τα έργα που υλοποιήθηκαν στα σχολεία και στη συνέχεια έλαβαν μέρος σε εργαστήρια για την εκμάθηση της τρισδιάστατης απεικόνισης (3D scanning). Οι ψηφιακοί τρισδιάστατοι κόσμοι ζωντανεύουν με εκτυπωτές 3D, οι οποίοι μπορούν να ενθαρρύνουν τους μαθητές να σκέφτονται, να μοιράζονται, να συνεργάζονται, να σχεδιάζουν και να δίνουν υπόσταση στις ιδέες τους.  Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή την καινοτόμο τεχνολογία για να δημιουργήσουν εποπτικό υλικό εμπλουτίζοντας τη διδασκαλία διαφορετικών γνωστικών αντικειμένων, γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ του φυσικού και του ψηφιακού κόσμου.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ