23.12.2022 11:28

Στο San Salvo της Ιταλίας το 7ο Δημοτικό Σχολείο Χίου

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS+/Δράση ΚΑ229 2020-2022 που υλοποιεί το 7o Δημοτικό Σχολείο Χίου « Γιώργης Κρόκος» με θέμα «Let’s Create our Book Together», η ομάδα του σχολείου, αποτελούμενη από τον διευθυντή του σχολείου Ιωάννη Τσιροπινά, την εκπαιδευτικό Αγγλικής γλώσσας και συντονίστρια του προγράμματος Κυριακή Καββάδα, την εκπαιδευτικό Γιαννιτσάκη Αφροδίτη και 7 μαθητές της ΣΤ’ τάξης, ταξίδεψε στην πόλη San Salvo της Ιταλίας και στο σχολείο I.O. “ R. Mattioli – S. D'Acquisto” από τις 27 Νοεμβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου 2022.

Αντιπροσωπείες τεσσάρων σχολείων από τη Λιθουανία, Πολωνία, Ελλάδα, και Τουρκία αποτελούμενες από εκπαιδευτικούς και μαθητές συναντήθηκαν για τρίτη φορά με θέμα, αυτή τη φορά, την ποίηση και τη δημιουργία ποιημάτων.

Το πρόγραμμα εντός της σχολικής μονάδας περιελάμβανε:

  • Τελετή υποδοχής με τη συμμετοχή της σχολικής ορχήστρας υπό τη διεύθυνση των εκπαιδευτικών μουσικής του σχολείου .
  • Ξενάγηση στα κτίρια που απαρτίζουν τη σχολική μονάδα (νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο).
  • Παρουσίαση της χώρας προέλευσης κάθε σχολείου, της πόλης στην οποία εδρεύει το σχολείο και του σχολείου το οποίο συμμετέχει στο πρόγραμμα από τους μαθητές κάθε ομάδας. 
  • Παρουσίαση εθνικών ποιητών της κάθε χώρας και απόδοση ποιημάτων τους που επιμελήθηκαν οι μαθητές των ομάδων κάθε χώρας. Η ομάδα του σχολείου παρουσίασε το ποίημα « Όμορφη και παράξενη πατρίδα» του Οδυσσέα Ελύτη.
  • Εργαστήρια για τους μαθητές με θέμα την δημιουργική γραφή σε στίχο και τη συγγραφή ποιημάτων. 
  • Συνάντηση με τη Δήμαρχο του San Salvo. 
  • Εργαστήρια στο πολιτιστικό κέντρο, τη βιβλιοθήκη και το θέατρο της πόλης.
  • Συναντήσεις για το σχεδιασμό και συντονισμό του προγράμματος, που θα συνεχιστεί με την επόμενη κινητικότητα εκπαιδευτικών και μαθητών στην Λιθουανία το Μάρτιο - Απρίλιο του 2023.
  • Εργαστήρια μουσικής, χορού, εικαστικών, θεάτρου, λογοτεχνίας και φυσικής αγωγής από εκπαιδευτικούς του σχολείου.
  • Παρουσίαση του ποιήματος που δημιούργησε κάθε ομάδα μαθητών. 

Παράλληλα οι αντιπροσωπείες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Pescara, να περιηγηθούν στο λαογραφικό μουσείο και να ξεναγηθούν στο κέντρο της πόλης. Επίσης, επισκέφθηκαν τη γειτονική πόλη Vasto, και ξεναγήθηκαν στην τοπική εκκλησία και το μπαρόκ θέατρο της πόλης. 

 

Η επόμενη συνάντηση του προγράμματος ERASMUS+/Δράση ΚΑ229 θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο - Απρίλιο του 2023 στο Silute της Λιθουανίας.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ