13.10.2021 17:28

Στο Εσκί Σεχίρ της Τουρκίας το 1ο ΕΠΑ.Λ. Βροντάδου

Κατά το χρονικό διάστημα από 27/09/2021 ως 01/10/2021, τέσσερις μαθητές και τρεις καθηγητές, από το 1ο ΕΠΑΛ Βροντάδου επισκέφθηκαν το Εσκισεχίρ της Τουρκίας στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ229 με θέμα ''Friend me. Don’t bully me'' υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών της χώρας μας. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν επίσης ομάδες μαθητών και καθηγητών από την Τουρκία, τη Ρουμανία, τη Σλοβενία και την Ιταλία με γλώσσα εργασίας κι επικοινωνίας τα Αγγλικά.

«Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας κάθε πρωί μεταβαίναμε στο σχολείο Haci Suleiman Cakir Kiz Anadolu Lisesi. Εκεί κάθε μέρα μία από τις συμμετέχουσες ομάδες αναλάμβανε τη διεξαγωγή παρουσιάσεων και βιωματικών εργαστηρίων που είχε προετοιμάσει σχετικά με το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού. Έτσι οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν τη σοβαρότητα κι έκταση του φαινομένου, να γνωρίσουν καλές πρακτικές για την αντιμετώπιση του και να καλλιεργήσουν συναισθήματα αλληλεγγύης, ενσυναίσθησης κι αποδοχής της διαφορετικότητας. Επιπλέον επισκεφτήκαμε τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κατόπιν πρόσκλησής του, ο οποίος μας υποδέχτηκε θερμά κι εξέφρασε την ελπίδα ότι παρόμοιες συνεργασίες θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται και στο μέλλον.

Κάθε απόγευμα πραγματοποιούνταν επισκέψεις ή εκδρομές σε χώρους πολιτιστικού, επιστημονικού ή αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος. Στα πλαίσια αυτά επισκεφτήκαμε το Πάρκο Επιστήμης, Τέχνης και Πολιτισμού Σάζοβα, τα μουσεία Ξυλογλυπτικής, Υαλουργίας και Κέρινων Ομοιωμάτων καθώς και την Παλιά Πόλη του Εσκί Σεχίρ. Ταξιδέψαμε στις κοντινές πόλεις Άγκυρα και Προύσα όπου ξεναγηθήκαμε σε μνημεία και μουσεία. Δοκιμάσαμε παραδοσιακή τουρκική κουζίνα και γνωρίσαμε την κουλτούρα της χώρας που μας φιλοξένησε. Ανταλλάξαμε πληροφορίες κι εμπειρίες και δημιουργήσαμε φιλίες και συνεργασίες με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο εκπαιδευτικός του σχολείου μας Ξενάκης Ανδρέας με συνοδούς καθηγητές τις Ιωαννίδου Αλεξάνδρα και Σιδεράτου Μαρία. Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα είναι οι Παφίτη Δέσποινα, Βορριά Ειρήνη, Σκιαθίτη Παναγιώτα και Κάβουρας Βασίλειος.

Η υλοποίηση του προγράμματος αυτού άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο σύνολο των συμμετεχόντων μαθητών και καθηγητών του σχολείου μας τόσο στο εκπαιδευτικό όσο και στο περιηγητικό κομμάτι της», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το 1ο ΕΠΑ.Λ. Βροντάδου. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ