11.6.2021 14:23

Στη μάχη των πανελληνίων 526 Χιωτάκια

Η έλλειψη εκπαιδευτικών αναγκάζει τους υποψηφίους ΕΠΑΛ να εξεταστούν στην Αθήνα

Έτοιμη είναι η Δευτεροβάθμια να υποδεχτεί στις αίθουσες τους υποψήφιους των Πανελληνίων την προσεχή Δευτέρα.

Συνολικά 526 υποψήφιοι Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ θα συμμετάσχουν στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις. Σύμφωνα με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Α. Ευαγγελινό ως εξεταστικά κέντρα ορίστηκαν όλα τα Λύκεια του Νομού και ένα εξεταστικό κέντρο για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ. Για τους υποψηφίους που εξετάζονται προφορικά ορίστηκε ως εξεταστικό κέντρο το 2ο Γυμνάσιο Χίου.

Παράλληλα ως εξεταστικό κέντρο για τα ΕΠΑΛ ορίστηκε στην Αθήνα το 2ο ημερήσιο ΕΠΑΛ Αιγάλεω. Σε αυτό το εξεταστικό κέντρο θα εξεταστούν μαθητές από τη Χίο, τα Δωδεκάνησα και τον Πειραιά.

Ο κ. Ευαγγελινός εξήγησε τον λόγο που οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ αναγκάζονται να μεταβούν στην Αθήνα:

«Δεν υπάρχουν εξεταστές στη Χίο που να μην κάνουν μάθημα στα παιδιά. Διερευνήσαμε το θέμα αυτό με την Μυτιλήνη για να κάνουμε ένα εξεταστικό κέντρο ωστόσο δεν ήταν δυνατόν καθώς δεν επαρκούν οι εκπαιδευτικοί».

Ωστόσο διαβεβαίωσε ότι υπάρχει πρόβλεψη για την κάλυψη του κόστους διαμονής:

«Στους μαθητές θα δοθεί ένα ποσό ατόφιο, αφορολόγητο, ύψους 325 ευρώ. Το ίδιο ποσό θα λάβουν και οι μαθητές από Ψαρά και Οινούσσες που θα έρθουν στη Χίο» δήλωσε ο κ. Ευαγγελινός.

Συνολικά οι μαθητές που θα εξεταστούν ανέρχονται στους 526. Για τα ΓΕ.Λ. οι 314 υποψήφιοι θα εξεταστούν γραπτά και οι 16 προφορικά. Για τα ΕΠΑΛ οι 177 θα εξεταστούν γραπτά και 19 προφορικά.

Σχετικά με τα υγειονομικά μέτρα, οι μαθητές και οι καθηγητές ήδη από εχτές 10 Ιουνίου όφειλαν να το προμηθευτούν self tests. Σε περίπτωση που κάποιος βρεθεί θετικός προβλέπεται επανεξέταση με rapid test ή PCR. Παράλληλα θα τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα όπως χρήση μάσκας, αντισηπτικού και αερισμός των αιθουσών.

Τέλος, ο κ. Ευαγγελινός μετέφερε την θετική ενέργεια σε υποψήφιους με μια σειρά συμβουλών.

 

 

 

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ