7.2.2022 14:50

Παρέμβαση Γ. Αμέντα για την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο πρώτο διοικητικό συμβούλιου της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Παιδείας Αντιπρόεδρος της Ενιαίας Επιτροπής Παιδείας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χίου και μέλος της ΣυμμαΧίας Αξιών, ο Γιώργος Αμέντας έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης την αποστολή των προτάσεων του ιατρικού συλλόγου προς την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας για την περαιτέρω αξιολόγηση. Επιπρόσθετα ζήτησε και την σύσκεψη επί του θέματος όλων των συναρμόδιων φορέων της εκπαίδευσης υπό την αιγίδα του Δήμου Χίου.

Σε δηλώσεις του, αναφέρθηκε στην προμήθεια υγειονομικού υλικού όπως είναι τα αντισηπτικά και οι μάσκες. Μάλιστα τόνισε ότι πλέον οι πάνινες μάσκες δεν είναι χρήσιμες ούτε εξασφαλίζουν την υγεία των μαθητών:

«Βλέπουμε ότι αλλάζει η λογική ως προς το είδος της μάσκας, πλέον χρειαζόμαστε μάσκες υψηλής προστασίας».

Μεταξύ άλλων ζήτησε και την αναζήτηση  χρηματοδοτικών εργαλείων για την αγορά μηχανημάτων καθαρισμού αέρα στις σχολικές αίθουσες.

Σχετικά με την μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, τόνισε ότι αποτελεί την «βάση» για οποιαδήποτε προσπάθεια υγειονομικής θωράκισης των σχολείων.

Τέλος αναφέρθηκε στον ρόλο των επιτροπών, ο οποίος, δεν τους επιτρέπει να παρθούν αποφάσεις παρά μόνο να καταθέτουν προτάσεις, για αυτό ζητούν θεσμικές παρεμβάσεις ώστε να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ