21.6.2022 10:03

Να εκμεταλλευτούμε τις αυλές των σχολείων αντί της απλής φύλαξης (ΒΙΝΤΕΟ)

Το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει συζήτηση για την φύλαξη των σχολικών μονάδων του νησιού, ιδιαίτερα σε εκείνες που έχει παρατηρηθεί να συμβαίνουν συστηματικά ζημίες ή βανδαλισμοί, μετά από σχετική απαίτηση μερίδας διευθυντών σχολείων.

Το θέμα τέθηκε στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, αν και τελικά πήρε αναβολή, στην οποία ακούστηκαν αρκετοί προβληματισμοί. Με τη σειρά του το μέλος της «Συμμαχίας Αξιών» και μέλος της Επιτροπής Παιδείας Γιώργος Αμέντας πρότεινε αντί της φύλαξης, να προσληφθούν γυμναστές και παιδαγωγοί οι οποίοι θα βρίσκονται στις σχολικές αυλές κατά τις απογευματινές ώρες (18:00-21:00) και θα δέχονται παιδιά τα οποία θα τα απασχολούν δημιουργικά στα πρότυπα του πρωινού Καμπ που τρέχει το Νομικό Πρόσωπο.

«Επίσης, μπορεί να υπάρξει και συνεργασία με αθλητικά σωματεία στα οποία θα γίνει παραχώρηση των αύλειων χώρων καθ΄ όλη την χρονιά για την υλοποίηση των δραστηριοτήτων τους.

Έτσι, άτυπα, πετυχαίνουμε την φύλαξη των σχολείων ενώ παράλληλα  εκμεταλλευόμαστε τους αύλειους χώρους των σχολείων μας, δίνοντας την δυνατότητα στα παιδιά μας να αθληθούν και να περάσουν δημιουργικά το απόγευμα τους.

Το αίτημα για το άνοιγμα των αύλειων χώρων των σχολείων και η παραχώρηση τους για χρήση από τα παιδιά της γειτονιάς είναι διαχρονικό», ανέφερε ο κ. Αμέντας.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ