21.6.2024 6:49

Μεγάλη νίκη της Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών Χίου στις εκλογές για το συνέδριο της ΟΛΜΕ

Ημέρα ιστορική για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη Χίο σηματοδοτήθηκε από τη νίκη της Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών (Π.Ε.Κ.), η οποία κατέλαβε την πρώτη θέση στις εκλογές για το συνέδριο της ΟΛΜΕ, μετά από περισσότερο από 25 χρόνια.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, τα έγκυρα ψηφοδέλτια ανήλθαν στα 378, ενώ το εκλογικό μέτρο ορίστηκε στους 126 ψήφους. Η Π.Ε.Κ. αναδείχθηκε πρώτη με 131 ψήφους, κερδίζοντας δύο συνέδρους. Οι υπόλοιπες παρατάξεις έλαβαν τα εξής αποτελέσματα:

  • Ε.Α.Κ.: 99 ψήφοι (1 σύνεδρος)
  • ΑΣΕ: 81 ψήφοι (1 σύνεδρος)
  • ΔΑΚΕ: 47 ψήφοι
  • ΠΑΕΜΒΑΣΕΙΣ: 20 ψήφοι

Η νίκη αυτή της Π.Ε.Κ. είναι ιδιαιτέρως σημαντική καθώς αποτελεί τη μετεξέλιξη της ΠΑΣΚ, μια παράταξη με μακροχρόνια παρουσία και επιρροή στον χώρο της εκπαίδευσης. Η επιστροφή της στην πρώτη θέση μετά από πολλά χρόνια, υπογραμμίζει τη δυναμική και την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι εκπαιδευτικοί στις αξίες και τις προτάσεις της.

Η εκλογή των συνέδρων είναι κρίσιμη για τη διαμόρφωση των πολιτικών και στρατηγικών αποφάσεων της ΟΛΜΕ. Οι αντιπρόσωποι της Π.Ε.Κ. αναμένεται να προωθήσουν τις αρχές της προοδευτικής εκπαίδευσης, υποστηρίζοντας τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ