1.2.2021 13:57

Με ασφάλεια το πρώτο κουδούνι για Γυμνάσια και Λύκεια

Ξεχωριστά διαλλείματα και προληπτικά "test covid"

Μετά από δύο μήνες τηλεκπαίδευσης οι μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων επέστρεψαν στις αίθουσες διδασκαλίας. Μαθητές και εκπαιδευτικοί επέστρεψαν στην εκπαιδευτική κανονικότητα που ωστόσο δεν είναι δεδομένη.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Αιμιλιανός Ευαγγελινός δήλωσε ότι παρά την ομαλή λειτουργία της τηλεκπαίδευσης τίποτα δεν συγκρίνεται με την δια ζώσης στις αίθουσες διδασκαλίας.

Η Δευτεροβάθμια επικοινώνησε και με σχολεία προκειμένου να αναφερθούν προβλήματα λόγω των σεισμικών δονήσεων που σημειώθηκαν τις τελευταίες ώρες.

Μέτρα για την προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών

Μεταξύ άλλων, σε σχολεία που μοιράζονται τον ίδιο χώρο όπως το 1ο-3ο Γυμνάσιο υπάρχει διαφοροποίηση στο ωράριο προσέλευσης των μαθητών προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός.

«Στα διαλλείματα φροντίζουμε να μην βγαίνουν την ίδια ώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ευαγγελινός.

Επίσης οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές άνω των 16 έχουν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν rapid test μέσα από την πλατφόρμα του Υπουργείου Υγείας https://edu.testing.gov.gr/#/ ανέφερε μεταξύ άλλων.

Την ομαλή λειτουργία της πλατφόρμας επιβεβαίωσε ο κ. Ευαγγελινός: «Πράγματι, όσοι εκπαιδευτικοί υπέβαλλαν αίτημα έχουν πάει να κάνουν το τεστ».

Προς διευθέτηση είναι τα προβλήματα που αναφέρουν με επιστολή τους τα σχολεία των Καρδαμύλων. Σχετικά με το αίτημα τους για προσθήκη μιας επιπλέον καθαρίστριας ο κ. Ευαγγελινός διαβεβαίωσε ότι είναι προς διευθέτηση.

«Το αίτημα έχει διαβιβαστεί στην Δημοτική Επιτροπή Παιδείας» ανέφερε.

Ενώ το πρόβλημα σχετικά με τον αριθμό των μαθητών ανέφερε ότι «στην πραγματικότητα έχει λυθεί αφού σε καμία τάξη οι μαθητές δεν ξεπερνούν τον αριθμό των 15-16 ατόμων».

Τέλος, κάλεσε τα σχολεία να παραλάβουν υγρά διαλύματα από την Δευτεροβάθμια.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ