14.7.2021 14:57

Μαθηματικά και Νεοελληνική Γλώσσα δυσκόλεψαν τα Χιωτάκια στις Πανελλήνιες

Στον τομέα της Υγείας διέπρεψαν οι μαθητές των ΕΠΑΛ

Τα νέα στατιστικά στοιχεία που αφορούν την επίδοση των υποψηφίων σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ παρουσίασε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας, Α. Ευαγγελινός.

Το επίπεδο ήταν αρκετά καλό σύμφωνα με τον ίδιο σε σχέση με τα Πανελλήνια δεδομένα. Μεγάλα ήταν τα ποσοστά επιτυχίας σε μαθήματα όπως την Κοινωνιολογία, την Οικονομία, την Πληροφορική με ποσοστά επιτυχίας από 34,01% έως 44%. Αντίθετα ιδιαίτερα χαμηλά ήταν τα ποσοστά στην Νεοελληνική Γλώσσα όπου δεν ξεπέρασαν το 2%. Το ποσοστό αυτό αντιπροσωπεύει βαθμολογίες από 18,5 έως 20. Τα μαθηματικά φαίνεται να δυσκόλεψαν τους υποψηφίους καθώς το ποσοστό βαθμών κάτω από τη βάση με έφθασε το 42%. Την ίδια δυσκολία αντιμετώπισαν και στη Φυσική με ποσοστό 30,61%.

Η μόνη διαφοροποίηση με την περσινή χρονιά είναι ότι φέτος θα διαμορφωθεί και η ελάχιστη βάση εισαγωγής:

«Η ελάχιστη βάση εισαγωγής θα επηρεάσει τον βαθμό εισαγωγής κάποιων μαθητών σε όλες τις σχολές. Σίγουρα από τις 77.000 θέσεις που υπάρχουν για τα Πανεπιστήμια κάποιες θέσεις δεν θα καλυφθούν. Κάποιοι μαθητές δεν θα πιάσουν την ελάχιστη βάση εισαγωγής και δεν θα μπορέσουν να δηλώσουν συγκεκριμένες σχολές».

Ο κ. Ευαγγελινός συμπλήρωσε ότι ενδεχομένως να αυξηθεί η βάση εισαγωγής σε σχολές που είχαν πολύ χαμηλές βάσεις λόγω της ελάχιστης βάσης εισαγωγής που θα διαμορφωθεί.

Στα ΕΠΑΛ υπήρξαν επιτυχίες καθώς σε μαθήματα όπως η Ανατομία και Φυσιολογία  ποσοστό της τάξεως του 46% κατόρθωσε να γράψει από 18,5 έως 20. Την ίδια επιτυχία γνώρισαν και οι υποψήφιοι που εξετάστηκαν στο μάθημα ΑΟΘ.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι εκτός από την διαμόρφωση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής φέτος οι υποψήφιοι έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν δεύτερο μηχανογραφικό προκειμένου να εισαχθούν σε Δημόσιο ΙΕΚ.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν το ΙΕΚ και την ειδικότητα της επιλογής τους λαμβάνοντας υπόψη την βαθμολογία. Οι ενδιαφερόμενοι παράλληλα έχουν τη δυνατότητα τον ερχόμενο Σεπτέμβρη να επαναλάβουν την παραπάνω διαδικασία.

 

Αρχείο PDF

Γενικά Στατιστικά ΕΠΑΛ Νομού Χίου (1)

Αρχείο PDF

Γενικά Στατιστικά ΓΕΛ Νομού Χίου (1)

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ