ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

27.8.2021 17:21

House of English| Η Ξενόγλωσση Εκπαίδευση στα χρόνια του Covid

Κοινό προβληματισμό όλων των γονέων αποτελεί το πώς θα διεξαχθούν και φέτος τα μαθήματα… Δια ζώσης ή online;

Μέσα στην αβεβαιότητα του πώς θα κινηθούν τα πράγματα λόγω της πανδημίας, η ιδιοκτήτρια του Κέντρου Ξένων Γλωσσών House of English, Δέσποινα Κοπάνου-Σαραντινού, μιλά στον «π».

Πώς διδάσκονται τα παιδιά στο House of English;

Στο σχολείο μας βασίζουμε τη διδακτική στη βιωματική εκπαίδευση των παιδιών ήδη από την προσχολική ηλικία με παιχνίδια, κουκλοθέατρο, κατασκευές, μουσικοκινητική.

 Έπειτα συνεχίζουμε στο Δημοτικό με κατάλληλα διαμορφωμένο οπτικοακουστικό υλικό που ενισχύει τη διαδραστική αφομοίωση, την προφορική επικοινωνία και  project που οργανώνουν και παρουσιάζουν οι μαθητές μας.

Ήδη από την Γ’ Δημοτικού τα παιδιά μας μπορούν να συμμετέχουν σε εξετάσεις γλωσσομάθειας από αναγνωρισμένους φορείς με βάση τη γενική γνώση που κατακτήθηκε μέσα στη χρονιά. Έτσι- όπως και οι μεγαλύτεροι μαθητές των τάξεων lower, advanced και proficiency- έρχονται σε επαφή με το πραγματικό περιβάλλον εξετάσεων, βαθμολογούνται με αξιοκρατικά κριτήρια και το βασικότερο: αποβάλλουν άγχος και στρες, καθώς η στιγμή της εξέτασης είναι απλά μια τυπική διαδικασία στο τέλος του σχολικού έτους.

Εντάξει…. στη δική μας περίπτωση είναι περισσότερο σαν… γιορτή! 

Γίνεται το μάθημα στην τάξη να είναι το ίδιο με αυτό μέσω υπολογιστή;

Παρά το γεγονός πως η τεχνολογία έχει εισχωρήσει δυναμικά στην καθημερινότητα μικρών (πόσα παιδιά δεν κρατούν κινητό και τάμπλετ;!) και μεγάλων, σαφώς η προσωπική επαφή στην τάξη είναι κάτι που δεν ξεπερνάται!

Παραταύτα, η γενικευμένη χρήση του online μαθήματος ήρθε ως επιταγή για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ του House of English

Δημιουργήσαμε με μεράκι και υπευθυνότητα ένα περιβάλλον σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης ΕΙΔΙΚΑ σχεδιασμένο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες του σχολείου μας. Γνώμονας, να συνεχίσουμε να παρέχουμε την ποιότητα του μαθήματος που κάναμε στην τάξη μέσω μιας οθόνης!

Και τα καταφέραμε! Μεσω του app στην ιστοσελίδα μας www.hofe.gr προσφέρουμε ένα ψηφιακό πολυχώρο μέσω του οποίου δεν κάνουμε απλά διαδικτυακό μάθημα σε προκαθορισμένες ώρες.

Οι εκπαιδευτικές σημειώσεις (λεξιλογίου, γραμματικής, γραπτού λόγου) που συνοδεύουν ΚΑΘΕ μάθημα και διαμορφώνονται με βάση το μαθησιακό προφίλ και τις ανάγκες των παιδιών μας τώρα ψηφιοποιούνται και είναι συνεχώς προσβάσιμες από οποιαδήποτε συσκευή.

Γραπτές εργασίες και παρουσιάσεις «ανεβαίνουν» από τους μαθητές και  οι γονείς ενημερώνονται ακόμη πιο άμεσα για όσα συμβαίνουν στη μαθησιακή διαδικασία.

Βασικό το ότι ο μαθητής έχει συνεχή πρόσβαση στην  πλατφόρμα μιας και αν δεν μπορεί να παρευρεθεί για κάποιο λόγο στην τάξη, μπορεί να συμμετέχει ΚΑΙ μεμονωμένα από το σπίτι! Άρα, κανένα μάθημα δεν χάνεται!

Άλλες προσφερόμενες διδακτικές

Στο House of English διδάσκεται σε αποκλειστικότητα στη Χίο εξειδικευμένη σειρά για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

Σε μικρές ομάδες, μετά από ειδική αξιολόγηση, ξεκινά το ταξίδι μας μέσα από μια σειρά που στοχεύει στη διδακτική λεξιλογίου και γραμματικής με άμεσα επικοινωνιακό τρόπο, βασισμένο στις ανάγκες των μαθητών μας.

Επίσης, διεξάγονται ταχύρρυθμα μαθήματα ενηλίκων 6μηνης/8μηνης φοίτησης με σκοπό

  • την απόκτηση αναγνωρισμένου πιστοποιητικού γλωσσομάθειας για σπουδές στο εξωτερικό

  • ενίσχυση της κατανόησης και  επικοινωνίας

  • την ενδυνάμωση και υποστήριξη σε πανεπιστημιακά μαθήματα

  • την εργασία (ειδική ορολογία και συμμετοχή σε ειδικές εξετάσεις)

Μάθημα στην τάξη ή στο σπίτι;

Μαθαίνω μια γλώσσα σημαίνει επικοινωνώ, αλληλεπιδρώ, μαθαίνω παρέα με τους συμμαθητές μου! Σκεφτείτε πόσο έλειψε στα παιδιά η διαπροσωπική επαφή την προηγούμενη σχολική χρονιά…

Το μάθημα στο οργανωμένο περιβάλλον του σχολείου μας καθοδηγεί και κατευθύνει το μαθητή στην επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών του με σύγχρονες μεθόδους και καταρτισμένους καθηγητές.

Στην πολυετή μας παρουσία στο χώρο της ξενόγλωσσης εκπαίδευσης, η διδακτική μας, η μεγάλη συμμετοχή στα καλά οργανωμένα και ομοιογενή μας τμήματα, καθώς και οι επιτυχίες των σπουδαστών μας σε αναγνωρισμένους φορείς γλωσσομάθειας, αποτέλεσαν καθοριστικούς παράγοντες στο να εξαλειφθεί ο σκεπτικισμός στη συνήθη ερώτηση του γονέα για το «πόσα παιδιά έχει το τμήμα».

Ειδικά για τις παρούσες συνθήκες,  με αίσθημα ευθύνης μειώνουμε τον αριθμό των μαθητών  ανά τμήμα και συνεχίζουμε δυναμικά λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, διαφυλάσσοντας την υγεία των παιδιών μας. 

House of English vs COVID: ποιος κερδίζει τελικά;

Χαμογελαστά πρόσωπα των μαθητών μας, ικανοποιημένοι γονείς, 100% επιτυχία στις εξετάσεις γλωσσομάθειας.

Η μεγαλύτερη επιβράβευση ήρθε με τις «μετεγγραφές» από ιδιαίτερα στο σπίτι που δεν μπορούσαν να υποστηρίξουν σωστά την εκπαιδευτική διαδικασία εν μέσω lockdown. Ή από τους μαθητές μας που πλέον μέσω της πλατφόρμας έχουν ξεπεράσει τα όρια του νησιού μας κι επιλέγουν να μας εμπιστεύονται ακόμη κι αν μένουν μακριά. Ή από την συνολική προσπάθεια των μαθητών μας που βίωσαν μια δύσκολη χρονιά κι όμως παρέμειναν συνεπείς και σε εγρήγορση.

Νομίζω πως τελικά νικά η αγάπη μας για αυτό που κάνουμε, οδηγώντας με συνέπεια και υπευθυνότητα τους σπουδαστές μας στο ταξίδι της γνώσης.

Γιατί στο House of English είμαστε μια μεγάλη οικογένεια!

Βρείτε μας

  • στην οδό Τρεχάκη 16
  • στο τηλ. 2271-100560 και 693-6484974
  • στο www.hofe.gr

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ