31.8.2020 11:48

HOUSE OF ENGLISH: Βιωματική διδασκαλία στην online εποχή!

Η ιδιοκτήτρια του Κέντρου Ξένων Γλωσσών House of English, Δέσποινα Κοπάνου, μιλά στον «π» για όσα προβληματίζουν κάθε γονέα σήμερα.

ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Στο σχολείο μας εδώ και καιρό έχουμε εισάγει μαθησιακές πρακτικές που προωθούν την κατάκτηση της ξένης γλώσσας με τρόπο άμεσο και ουσιαστικό.

Το πρόγραμμα PLAY & LEARN, απευθυνόμενο σε ηλικίες από 4 ετών και συνεχίζοντας στην Pre- junior (A’ Δημοτικού) αποτελεί μια διασκεδαστική μέθοδο διδασκαλίας με έμφαση στη φωνολογική επίγνωση γραμμάτων/λέξεων  και την ανάπτυξη της προφορικής ευχέρειας, μέσα από το παιχνίδι, τη μουσικοκινητική και δραστηριότητες που προάγουν τη λεπτή κινητικότητα.

Συνεχίζοντας, στα μεγαλύτερα επίπεδα, ενσωματώνουμε διδακτικές που βοηθούν τους μαθητές να κάνουν κτήμα τους τη γλώσσα και να εξελίσσονται σφαιρικά μέσα από αυτή. Στοιχεία πολιτισμού, ταινίες, τραγούδια, ομιλίες για σύγχρονα θέματα που άπτονται του ενδιαφέροντος κάθε ηλικιακής ομάδας, όλα στην υπηρεσία της μαθησιακής διαδικασίας.

Αξίζει να αναφέρουμε την ολιστική μέθοδο ESF για μαθητές με μαθησιακή διαφορετικότητα που χρησιμοποιούμε κατά αποκλειστικότητα στη Χίο. Βασικός στόχος της, όχι απλά η εξοικείωση με τη γλώσσα, αλλά και η συνεχής πιστοποίηση της γλωσσομάθειας, πράγμα απόλυτα απαραίτητο για την μετέπειτα πορεία τους.

ΟΝLINE ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: το νέο «trend”

Ανταποκρινόμενοι πλήρως στις ισχύουσες συνθήκες, δημιουργήσαμε μια εξειδικευμένη πλατφόρμα σύγχρονης και ασύγχρονης διδασκαλίας για τις ανάγκες των μαθητών μας:

Σύγχρονη, μιας και το μάθημα διεξάγεται διαδικτυακά σε πραγματικό χρόνο έχοντας στη διάθεσή μας τη διάδραση, ώστε το βιβλίο να «ζωντανεύει» με ήχο και εικόνα σαν να είμαστε στην τάξη και άλλα web tools αλληλεπίδρασης με τους μαθητές.

Ασύγχρονη, αφού ΟΛΕΣ οι εκπαιδευτικές σημειώσεις που δίνονται σε ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΜΑ «ανεβαίνουν» και είναι προσβάσιμες με 1 κλικ με συνεχή πρόσβαση!

Ασκήσεις δίνονται, λύνονται και διορθώνονται ακόμα και με…βίντεο-σχολιασμό(!), γραπτή ενημέρωση γονέων, όλα βρίσκονται εδώ για να βοηθήσουν τη μαθησιακή διαδικασία.

ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ Ή ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ;

Μαθαίνω μια γλώσσα, σημαίνει επικοινωνώ, αλληλεπιδρώ, μαθαίνω παρέα με τους συμμαθητές μου!

Το μάθημα στο οργανωμένο περιβάλλον του Κέντρου Ξένων Γλωσσών καθοδηγεί το μαθητή και τον κατευθύνει στην επιτυχία της ολοκλήρωσης των σπουδών του με σύγχρονες μεθόδους και πιστοποιημένους καθηγητές.

Στο σχολείο μας, χτίζοντας την ύλη του βιβλίου μαθητοκεντρικά, δημιουργώντας το δικό μας portfolio για κάθε τμήμα με βάση τις δυνατότητες των μαθητών που το αποτελούν, ξεπεράσαμε το σκεπτικισμό του γονέα για το «και…πόσα παιδιά έχει το τμήμα;»

Απάντηση στη διδακτική μας, η μεγάλη συμμετοχή στα τμήματά μας, οι συνεχείς επιτυχίες των σπουδαστών μας σε όλους τους φορείς γλωσσομάθειας, ακόμα και η διάκρισή μας στον πανελλήνιο διαγωνισμό ΑΕΤΟΙ της ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ που μας κατέστησε το 1ο ΚΞΓ  στη Χίο με βάση την προτίμηση του κοινού.

Βlended learning, λοιπόν, με μάθημα δια ζώσης και online, όπως απαιτούν οι συνθήκες και οι ανάγκες του κάθε μαθητή, εμπιστευόμενοι τους ειδικούς στην εκπαίδευση και όχι ατομικά μαθήματα από την…πόρτα της κουζίνας!

Επιλέγω House of English γιατί

Συνεχίζουμε τα καινοτόμα προγράμματά μας ,έτοιμοι για τις ανάγκες της νέας εποχής, εμμένοντας πάντα στην ουσία της εκπαίδευσης!

Βρείτε μας:

K. Τρεχάκη 16

2271-100-560

 693-6484974

www.hofe.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ