28.6.2022 18:14

Εβδομαδιαίο Summer Camp - 3D Printing, CNC, LaserCut από τον STEM Education Chios

4-8 Ιουλίου - περιορισμένος αριθμός συμμετοχών

Ο STEM Education Chios (Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας & Μαθηματικών) αναπτύσσει ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Εβδομαδιαίο θεματικό camp 3D printing, Laser cut και CNC milling

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν νέες τεχνολογίες όπως 3D printing και να εκτυπώσουν δικές τους δημιουργίες, με την βοήθεια του πρώτου κινητού Fab-Lab εργαστηρίου στην Ελλάδα.
Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν από την αρχιτέκτονα Ολίβια Κότσιφα.

Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών.

Ημερομηνίες: 4 Ιουλίου - 8 Ιουλίου
Κόστος: 90€

Για συμμετοχές, παρακαλούμε επικοινωνήστε τηλεφωνικά στο 2271043289 ή στο info@a-stem.net, αναφέροντας:
Ονοματεπώνυμο παιδιού και γονέα, Τηλέφωνο επικοινωνίας και Τάξη (Νέας Σχολικής Χρονιάς)

Βιογραφικό: Ολίβια Κότσιφα

Είναι διπλ. αρχιτέκτονας από το Πανεπιστήμιο Oxford Brookes της Μεγ.Βρετανίας (2005) με μεταπτυχιακές σπουδές στον ενεργειακό σχεδιασμό (Energy Efficient and Sustainable Buildings) στο ίδιο Πανεπιστήμιο. 

Έχει ασκήσει το επάγγελμα του επίκουρου λέκτορα (2009-17) στο Πανεπιστήμιο Cardiff Metropolitan University της Ουαλίας. Ίδρυσε και έστησε το εργαστήριο ψηφιακής κατασκευής Fab Lab Cardiff το 2010 και ασχολήθηκε με την έρευνα και τη διδασκαλία γύρω από θέματα ψηφιακού σχεδιασμού, κατασκευής και συμμετοχικών διαδικασιών για περιστασιακό σχεδιασμό (σχετικό με τον τόπο, πολιτισμό, ανθρώπους). Έχει υπάρξει υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ομάδων εργασίας σε οργανισμούς στο Βέλγιο και στο Κατάρ. Στην Ελλάδα έχει ιδρύσει το πρώτο μετακινούμενο εργαστήριο ψηφιακής κατασκευής SYN Fab Lab που στοχεύει στην εκδημοκρατικοποίηση της πρόσβασης σε νέες τεχνολογίες σε νέους που βρίσκονται κυρίως εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων.

Το υλικό που σχεδιάζει είναι δημιουργικό,  τα πρότζεκτ ενθαρρύνουν την κριτική σκέψη, και διευκολύνουν όλες τις βασικές δεξιότητες του 21ου αιώνα (4 πόλοι: συνεργασία και επικοινωνία, πληροφορικός γραμματισμός, αυτόνομη μάθηση, δημιουργικότητα και καινοτομία). Οι 17 στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης είναι κεντρικό στοιχείο των εργαστηρίων και των μαθημάτων καθώς αποτελούν το γενικό πλαίσιο του κάθε προτζεκτ.

Έχει υλοποιήσει δια ζώσης εργαστήρια στο Βέλγιο, Ολλανδία, Σουηδία, Μ.Βρετανία και  για ηλικίες 4-16 ετών καθώς και εκπαίδευση δασκάλων στην Ολλανδία, Βέλγιο, Κατάρ και στην Ελλάδα ώστε να εντάξουν αυτές τις τεχνολογίες και τρόπο σκέψης στα σχολεία ή στους οργανισμούς τους. 

Το κίνημα των maker έχει προκύψει εν μέρει εξαιτίας της ανάγκης των ανθρώπων να ασχοληθούν με αντικείμενα με τρόπους που τους μεταστρέφουν από καταναλωτές σε δημιουργούς.

Η τρισδιάστατη εκτύπωση είναι ένα από τα εργαλεία που δίνουν αυτή τη δυνατότητα καθώς είναι πλέον προσβάσιμα σε έναν απλό χρήστη / maker και εύκολα στη λειτουργία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την εκπαίδευση σε εργαλεία design, πλατφόρμες ανοιχτών αρχείων designs τρισδιάστατης εκτύπωσης, την πρακτική εκπαίδευση στην τρισδιάστατη εκτύπωση με δημιουργικό αποτέλεσμα, παραδείγματα εφαρμογής σε διάφορους τομείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό και τέλος τη συζήτηση σχετικά με την υπεύθυνη παραγωγή και κατανάλωση και τη θέση της τρισδιάστατης εκτύπωσης σε έναν πιο βιώσιμο κόσμο.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ