28.8.2020 8:31

ΕΛΜΕ Χίου: Μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων

Η κυβέρνηση  δια στόματος της Υπουργού Παιδείας  και ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, αρνείται να ικανοποιήσει ένα καθολικό αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας, εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών για μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, ώστε να μην υπάρχει καμία τάξη με περισσότερους από 15 μαθητές.

Αρνείται να προχωρήσει σε εκταμίευση ενός ανάλογου κονδυλίου για το άνοιγμα των σχολείων που θα επιτρέψει την πρόσληψη του κατάλληλου εκπαιδευτικού και υγειονομικού προσωπικού για το άνοιγμα των σχολείων. Αρνείται να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που αφορούν την εξεύρεση των κατάλληλων χώρων και κτιριακών εγκαταστάσεων και θα επιτρέψουν την κατά το δυνατόν ασφαλέστερη επάνοδο μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία...

Αντιθέτως, σε ένα μνημείο λαϊκισμού και προσπάθειας δημιουργίας εντυπώσεων η Υπουργός Παιδείας μιλάει για ένα μέσο όρο αριθμού μαθητών ανά τάξη που φτάνει τους...17 μαθητές!!!

Τέλος υπό την απειλή της τιμωρίας το υπουργείο Παιδείας επιδιώκει να «συμμορφώσει» τους μαθητές που δε θα φορούν μάσκα και να δημιουργήσει κλίμα φόβου στο σχολικό περιβάλλον. Το υπουργείο Παιδείας, που κανονικά θα έπρεπε να επικροτεί τις ενδεδειγμένες παιδαγωγικές μεθόδους για να πείσει τους μαθητές για τα οφέλη της μάσκας, προσπαθεί να τους εκφοβίσει προκειμένου να μην παραβούν τους κανόνες. Εκεί δηλαδή που χρειάζεται ενημέρωση, εκπαίδευση και πειθώ, η κυβέρνηση καταφεύγει στην επίδειξη πυγμής.

   Την ίδια στιγμή ο Δήμος Χίου δεν έχει προβεί ακόμα στην τοποθέτηση καθαριστριών στα σχολεία μας που ανοίγουν σε λίγες μέρες…  

   Απέναντι σε όλα αυτά, την αυξημένη διασπορά κρουσμάτων της πανδημίας σε όλη την Ελλάδα και μάλιστα σε νεανικές ηλικίες, απαιτούμε τώρα να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα προστασίας της υγείας μας, των μαθητών μας και των ηλικιωμένων συγγενών τους. Συγκεκριμένα:

  • Να γίνουν δωρεάν τεστ για τον ιό σε όλους τους εκπαιδευτικούς  με την ανάληψη υπηρεσίας, και σε όλους τους μαθητές με το άνοιγμα των σχολείων και αυτός ο έλεγχος να επαναλαμβάνεται τακτικά.
  • Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.
  • Να δοθεί δωρεάν ο αναγκαίος αριθμός μασκών σε καθημερινή βάση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.
  • Να δοθεί έκτακτη οικονομική επιχορήγηση στις σχολικές επιτροπές.
  • Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα -κανένα τμήμα με πάνω από 15 μαθητές
  • Έκτακτο κονδύλι από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να προσληφθεί ο απαραίτητος αριθμός εκπαιδευτικών, που να ικανοποιεί την παραπάνω συνθήκη για περισσότερα τμήματα με λιγότερους μαθητές.
  • Πρόσληψη όλου του απαραίτητου προσωπικού καθαριότητας με συμβάσεις αορίστου χρόνου
  • Να προστατευθούν όλοι οι συνάδελφοι που ανήκουν σε ευπαθείς κατηγορίες.  Η αύξηση του ηλιακού μέσου όρου εξαιτίας της εντεκάχρονης αδιοριστίας, θέτει σε κίνδυνο την υγεία μεγάλου μέρους των συναδέλφων!

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ