22.6.2020 11:12

ΕΛΜΕ Χίου: Διαμαρτυρία για τις Ενιαίες Σχολικές Επιτροπές

Οι Ενιαίες Σχολικές Επιτροπές, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, υπό την πολιτική καθοδήγηση της νέας Δημοτικής Αρχής, έχουν φέρει επανειλημμένως σε δυστοκία τη λειτουργία των σχολείων.

Ξεκίνησαν εισάγοντας για τους Διευθυντές των σχολείων ένα περιοριστικό πλαίσιο στο πεδίο των ενεργειών τους που αφορούν την κάλυψη αναγκών, σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών. Αναγκών των οποίων η κάλυψη διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και την αναβάθμιση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου.

Δυστυχώς το επέκτειναν με πρωτόγνωρες αποφάσεις που στεγνώνουν οικονομικά το κεντρικό ταμείο των σχολικών επιτροπών και οδηγούν σε οικονομική δυσπραγία τα σχολεία.

Αναρωτιόμαστε γιατί οι Πρόεδροι που ηγήθηκαν των Σχολικών Επιτροπών, από την ημέρα που ανέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή, δεν εισηγήθηκαν αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού του 2019 ώστε η χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών από την σκοπιά του Δήμου Χίου να κινηθεί στα επίπεδα του 2018.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό έχει προκαλέσει τη δέσμευση της 1ης Τακτικής Δόσης του Υπουργείου Εσωτερικών για το 2020 από την πλευρά της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου με το αιτιολογικό της κάλυψης του ανοίγματος του 2019 στο πεδίο της θέρμανσης και της ΔΕΗ.

Η Δημοτική Αρχή οφείλει να αποσαφηνίσει αν η όλη αυτή εξέλιξη αποτελεί ολιγωρία, αβλεψία ή συνειδητή πολιτική επιλογή που υπηρετεί από τη μία θέσεις της κυβέρνησης και από την άλλη αποβλέπει στη μείωση της χρηματοδότησης του Δήμου Χίου προς τα Δημόσια σχολεία.

 Από την πλευρά της η ΕΛΜΕ Χίου καλεί το σύνολο των Δημοτικών συνδυασμών να αιτηθούν τη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να δοθεί λύση. Αίτημα μας είναι η έγκριση έκτακτης επιχορήγησης των Σχολικών Επιτροπών σε ποσό που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σε πετρέλαιο, ηλεκτρικό ρεύμα και νερό για χρήση έως το τέλος του 2019 και παράλληλα η ανάκληση της δέσμευσης της 1ης Τακτικής Δόσης του Υπουργείου Εσωτερικών για το 2020 ώστε αυτή άμεσα να αποδοθεί στις Σχολικές Επιτροπές. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ