8.2.2022 8:29

ΕΛΜΕ Χίου - Η εκπαίδευση δεν είναι telemarketing

14 Εκπαιδευτικά προγράμματα νεοσυντηρητικού τύπου της "Ελληνικής Αγωγής"  (όπως "τα Ανθεστήρια", ο "Οίκος", το "Παίζωμεν παιδιά" κ.α.) έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας για χρήση στα δημόσια σχολεία της χώρας.

Εδώ πέρα από το ζήτημα της ποιότητας των εν λόγω προγραμμάτων, ζήτημα σε τελική ανάλυση υποκειμενικό,  προκύπτει και θέμα μίας ενδοκυβερνητικής διαπλοκής.

Η Ελληνική Αγωγή ανήκει στον Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος έτσι και αλλιώς ουδέποτε έχει αποκρύψει την εν λόγω επιχειρηματική του δραστηριότητα.

Είναι όμως ηθικό, πολιτικά ορθό, εκπαιδευτικά προγράμματα που ανήκουν σε εταιρεία υπουργού να εγκρίνονται από άλλο Υπουργείο και να "παραδίδονται" στα σχολεία για, (έστω) προαιρετική χρήση;

Όλα αυτά, δε, έρχονται να προστεθούν σε όσα ήρθαν στο φως την περασμένη εβδομάδα. Στο γεγονός δηλαδή ότι μετά από σφοδρές αντιδράσεις το Υπουργείο Παιδείας αναγκάστηκε να ακυρώσει την έγκριση του προγράμματος της Ελληνικής Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής (που λάνσαρε υπό “επιστημονικό” μανδύα τη θεωρία του αγέννητου παιδιού) αλλά και στην έγκριση του προγράμματος της Πυθαγορείου Αυτογνωσίας (πρόγραμμα για τη διαχείριση του στρες θεωρητικά) κατά το οποίο το παιδί βαθμολογείται από τον εαυτό του για κάθε αρετή με βαθμολογική κλίμακα σε μία καθαρά αντιπαιδαγωγική τακτική.

Το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο έχει τα τελευταία χρόνια εξοβελίσει από την εκπαίδευση   βασικά μαθήματα που στόχευαν στην κοινωνικοποίηση του παιδιού όπως  η Κοινωνιολογία , τη Θεατρική Παιδεία και τα Εικαστικά, και ενώ πλέον έχει καταργήσει το ελεύθερο και γραμμικό σχέδιο που είναι απαραίτητο ως ειδικό μάθημα για την εισαγωγή των υποψηφίων σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, χρωστά  απαντήσεις εισάγοντας τέτοια αναχρονιστικά προγράμματα.

 Φαντάζει τρομερά προβληματικό πολιτικά εταιρίες (που έχουν σκοπό το κέρδος) Υπουργών να διαφημίζονται  στα δημόσια σχολεία.

Δεν αξίζει στα σχολεία αυτή η παρακμή και ο σκοταδισμός που επιδιώκουν

                                     

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ