8.4.2021 9:52

Ε.Λ.Μ.Ε.: Άνοιγμα σχολείων. Τρίτη και … φαρμακερή;

Με ανακοίνωση της η Ε.Λ.Μ.Ε. εκφράζει τον προβληματισμό της για το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και την εξέλιξη του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών:

Παρακολουθούμε με  προβληματισμό  την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει και πάλι τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εν μέσω έξαρσης της πανδημίας. Προφανώς για εμάς, η διά ζώσης διδασκαλία είναι αναντικατάστατη και η άμεση επαφή με τους μαθητές μας αποτελεί όρο εκ των ων ουκ άνευ για την επίτευξη της μαθησιακής διαδικασίας. Ωστόσο, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι επιχειρείται για τρίτη φορά κατά τη διάρκεια της πανδημίας το άνοιγμα των σχολείων, μολονότι και τις δύο προηγούμενες φορές το εγχείρημα απέτυχε και μάλιστα σε περιόδους που τα επιδημιολογικά δεδομένα ήταν σαφώς καλύτερα από ότι σήμερα.

Παρόλα αυτά θα ήμασταν διατεθειμένοι να δεχτούμε ότι τα σχολεία μπορούν να ανοίξουν με σχετική ασφάλεια, αν βλέπαμε ότι η εμπειρία των έντεκα προηγούμενων μηνών αξιοποιήθηκε ώστε να δημιουργηθούν ασφαλέστερες συνθήκες. Αντιθέτως η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας για μια ακόμα φορά εμπαίζουν χιλιάδες μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, αφού αρνούνται πεισματικά να ικανοποιήσουν έστω και ένα από τα αιτήματα, που από την πρώτη στιγμή το σωματείο μας πρότεινε καλόπιστα.

Για ακόμη μια φορά το θέμα της ασφάλειας και της υγείας στις σχολικές μονάδες αντιμετωπίζεται με περισσή προχειρότητα από την κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους.

Ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών από “αδιάθετες δόσεις εμβολίων” όχι μόνο δεν αποτελεί ικανοποίηση του αιτήματος του εκπαιδευτικού κινήματος για κατά προτεραιότητα μαζικό εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, που  εξασφαλίζει την προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να πείσει  πως είναι νίκη η εξασφάλιση των αδιάθετων δόσεων εμβολίων, μετά από συνεννόηση με τα συναρμόδια Υπουργεία.

Για του λόγου το αληθές, σας παραθέτουμε τα στοιχεία από τον επιτυχή σχεδιασμό για τη θωράκιση των εκπαιδευτικών από αδιάθετα εμβόλια στο νησί μας μέχρι σήμερα.

Παρασκευή 2/4:  μηδέν

Δευτέρα 5/4: μηδέν

Τρίτη 6/4: μηδέν

Τετάρτη 7/4: ένα!!!

Ομολογουμένως μεγάλη …νίκη

Τα σχόλια είναι περιττά!!!

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ