10.5.2021 14:00

2 θετικά self test αλλά υπό έλεγχο το άνοιγμα Γυμνασίων-Λυκείων

Δυο μαθητές από το ΓΕ. Λ Βροντάδου διενεργώντας «self test» βρέθηκαν θετικοί και αναμένεται να πραγματοποιήσουν και μοριακό έλεγχο προκειμένου να επιβεβαιωθούν.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Α. Ευαγγελινό, οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να πραγματοποιούν γι αυτή την εβδομάδα δυο self tests ενώ από την επόμενη θα πραγματοποιούν μόνο ένα.

Προβλήματα στην πλατφόρμα υποβολής του αποτελέσματος είχαν και οι μαθητές Γυμνασίων- Λυκείων αλλά έχουν τη δυνατότητα χειρόγραφα να δηλώσουν σε μορφή βεβαίωσης το αποτέλεσμα.

Σχετικά με τη διενέργεια self tests σε βοηθητικό προσωπικό ο κ. Ευαγγελινός διευκρίνισε:

«Όποιος κωδικός ΑΜΚΑ έχει μπροστά τον τίτλο «σχολικός» μπορεί να προμηθευτεί self tests. Σε κάποιες περιπτώσεις που δεν είχαν τη δυνατότητα μπορούμε να τους προμηθεύσουμε εμείς».

Τα υγειονομικά μέτρα συνεχίζουν να τηρούνται καθώς όπως δήλωσε ο κ. Ευαγγελινός στις αίθουσες το μάθημα διενεργείται με ανοιχτά παράθυρα, με τη χρήση μάσκας και αντισηπτικών.

Τέλος η σχολική χρονιά για Γυμνάσια και Λύκεια λήγει στις 11 Ιουνίου.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ