23.4.2012 9:47

Ψήφο στο ΚΚΕ για ανατροπή του συστήματος (ΒΙΝΤΕΟ)

«ΔΕΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΟΥΒΕΛΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠOΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε.»

 

Δεν τρέφει αυταπάτες ο υποψήφιος βουλευτής Χίου του ΚΚΕ Γ. Ζωφός ότι το κόμμα του θα είναι πρώτο. Μιλώντας στον «π» και το www.politischios.gr, εκείνο που ζητά είναι ο κόσμος να ψηφίσει ΚΚΕ για την ανατροπή αυτής της κατάστασης που οδηγεί σε συνθήκες του 1950.

Ξεκάθαρα τάσσεται κατά της ΕΕ, μιλά για μονομερή διαγραφή του χρέους, λαϊκή εξουσία και λαϊκή οικονομία. Σε ότι αφορά τη συνεργασία με άλλα κόμματα αυτή δεν διαβλέπετε αφού δεν υπάρχουν όπως υποστηρίζει ούτε τα οφέλη της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης με περισσότερους βουλευτές αλλά κυρίως, υπάρχει η σημαντικότερη διαφορά από όλες που δεν είναι άλλη από την κόκκινη γραμμή που βάζει το ΚΚΕ στην έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

 

Η λαϊκή πολιτική για το Γ. Ζωφό πρέπει να είναι απαίτηση του λαού κι αυτή η απαίτηση είναι που θα φέρει το λαό στην εξουσία μέσα από την ανατροπή του υπάρχοντος πολιτικού σκηνικού. «Δεν μετρήσαμε ποτέ τον ίσκιο μας το απόβραδο για να έχουμε τέτοιες ψευδαισθήσεις. Ξέρουμε πολύ καλά πού κυμαίνονται οι δυνάμεις που μπορούν να στηρίξουν το ΚΚΕ. Εμείς ζητάμε βέβαια από όλο τον κόσμο να μας ψηφίσει, αλλά να κάνουμε ένα διαχωρισμό. Άλλο πράγμα η κυβέρνηση κι άλλο πράγμα η εξουσία. Μπορεί να έχει κάποιος την κυβέρνηση, όπως και τώρα, που υπάρχει η κυβέρνηση Παπαδήμου, όμως την εξουσία την έχουν άλλοι. Εμείς λέμε ότι όταν θα πάρουμε την κυβέρνηση θέλουμε το λαό στην εξουσία, πράγμα που σημαίνει ότι μέσα από τις κινητοποιήσεις του, μέσα από τη συνολική δράση του να απαιτήσει μια λαϊκή πολιτική που θα εφαρμόσει το πρόγραμμα το δικό μας το οποίο είναι λαϊκή εξουσία και λαϊκή οικονομία. Αυτή είναι η διαφορά μας από τα άλλα κόμματα. Δεν πάμε να βελτιώσουμε το καπιταλιστικό σύστημα το οποίο υπάρχει μέχρι τώρα και βλέπουμε πού μας έχει οδηγήσει. Πιστεύουμε κι έχουμε στόχο για λαϊκή εξουσία», είπε χαρακτηριστικά.

 

"Αυτό που φοβόταν ο κόσμος παλιά ότι ο κομουνισμός θα τους πάρει τα σπίτια και το ψωμί τους, το έχει κάνει σήμερα αυτό το σύστημα".

 

Για το Γ. Ζωφό και το ΚΚΕ η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μονόδρομος, ενώ σε ότι αφορά το χρέος της ΕΕ υποστήριξε ότι μπορεί να γίνει μονομερής διαγραφή του όπως και στο παρελθόν. 

«Επειδή πιστεύουμε ότι ο λαός δε χρωστά σε κανένα τίποτα, ούτε δανείστηκε, ούτε ισχύει αυτό που είπε ο Πάγκαλος ότι μαζί τα φάγαμε. Εφόσον ο λαός δεν ευθύνεται για το χρέος και άλλοι του έφεραν, δε θα το πληρώσει κιόλας. Αποδέσμευση από την ΕΕ και από το ΝΑΤΟ και μονομερής διαγραφή του χρέους. Έχει γίνει στο παρελθόν, μπορεί να γίνει και τώρα, αρκεί ο λαός να πάρει υπόψη του ότι μπορεί να γίνει αρκεί να το πιστέψουμε».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ "ΠΟΛΙΤΗ"

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ