4.5.2012 17:43

Με στόχο το συναίσθημα η τελευταία κουβέντα Κάρμαντζη (BINTEO)

• ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΑΝ ΕΚΛΕΓΕΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΕ ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ

Προτάσσοντας τη μόνιμη διαμονή του αλλά και την οριοθέτηση της ζωής του ίδιου και της οικογένειας του στη Χίο, ο Στ. Κάρμαντζης επέλεξε να απευθυνθεί περισσότερο στο συναίσθημα στην τελευταία προσωπική δημοσιοποίηση των θέσεων του. Με αρχή ότι ο ίδιος δεν αγαπά τους αριθμούς, ως συνέπεια του κέρδους,  αλλά ανάμεσα σ’ αυτούς και τον άνθρωπο δρα και αγωνίζεται για τον τελευταίο, απέφυγε τη μπανανόφλουδα της κριτικής στην απόφαση της Ν.Δ. να ψηφίσει το Μνημόνιο, λέγοντας ότι ο ίδιος δεν ήταν βουλευτής που το ψήφισε και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται, αν εκλεγεί, να ψηφίσει νέα μέτρα περικοπής μισθών και συντάξεων. «Άλλωστε αυτή είναι δέσμευση και του Αν. Σαμαρά», πρόσθεσε.

«Να χαμηλώσει το αξίωμα»

Έμφαση έδωσε στο πως ο ίδιος αντιλαμβάνεται να λειτουργεί διαφορετικά το βουλευτικό αξίωμα. «Το λέω κι ας παρεξηγηθεί. Το αξίωμα του βουλευτή πρέπει να χαμηλώσει, να προσεγγίσει τον άνθρωπο, τις ανάγκες του. Αυτή είναι η προσωπική μου δέσμευση. Έτσι πρόκειται να κινηθώ, αν ο λαός της Χίου με κρίνει άξιο να τον εκπροσωπήσω», επανέλαβε.

Η πρώτη κίνηση

Στη συνέντευξη, την οποία παρακολούθησε και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χίου, Β. Ατσάλης, με την παρουσία των δυο παιδιών του υποψήφιου βουλευτή και του κ. Αντ. Κασσιώτη, αδελφού της πρώην ευρωβουλευτή, ο Στ. Κάρμαντζης προσδιόρισε ως την πρώτη του κίνηση σε περίπτωση που εκλεγεί, την προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα κοινό τοπικό σύμφωνο προσδιορισμού και ιεράρχησης των προτεραιοτήτων για το νομό, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των πολιτικών δυνάμεων και των τοπικών φορέων. Στην επισήμανση ότι οι διαχωριστικές γραμμές τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο είναι πολύ έντονες και πιθανά θα το αποτρέψουν, ο κ. Κάρμαντζης εξήγησε ότι ο ίδιος θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια.

Δείτε αναλυτικά τη συνέντευξη Κάρμαντζη στο video που ακολουθεί: 

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ