26.4.2012 16:38

Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ: “Θα συγκρουστώ με ότι μας πάει πίσω” (ΒΙΝΤΕΟ)

"ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΩ ΟΣΟΥΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ"

 

Καθαρή και χωρίς παρασκηνιακά οφέλη χαρακτήρισε την υποψηφιότητά του, ο Κ. Τριαντάφυλλος σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε σήμερα στα τοπικά ΜΜΕ.

Ο ίδιος τόνισε ότι το νεαρό της ηλικίας του σηματοδοτεί την ανανέωση στην πολιτική καθώς όπως είπε έχει τη γνώση, τη δύναμη και τη θέληση να προσφέρει στην χιακή κοινωνία.

«Μάχομαι καθημερινά για το δίκαιο των εργαζομένων για μία καλύτερη κοινωνία, για έναν πολίτη που δεν ξεπουλάει την αξιοπρέπειά του.

Δεν φιλοδοξώ να εκφράσω αυτούς που δεν έχει αγγίξει η κρίση. Θέλω να εκπροσωπήσω εκείνες τις δυνάμεις εργασίας που είναι έτοιμες να αγωνιστούν και να παλέψουν για την αλλαγή του πολιτικού τοπίου για ένα καλύτερο αύριο σε μία πιο δίκαιη κοινωνία».

Ο κ. Τριαντάφυλλος, αναφερόμενος στην ανάπτυξη των νησιών της Π.Ε. Χίου, απαρίθμησε πέντε συνολικά άξονες πάνω στους οποίους πρέπει όπως είπε να κινηθούμε προκειμένου να έχουμε θετικά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα:

 

Φυσιογνωμία των νησιών μας: Άμεση αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων, που διαθέτουν τα νησιά μας, με αιχμή την πλούσια Ιστορία, τον Πολιτισμό, τον Όμηρο, την Μαστίχα, την μοναδική αρχιτεκτονική των μεσαιωνικών χωριών και του Κάμπου, την ναυτοσύνη μας.

 

Έργα υποδομής: Ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής, που σήμερα έχουν τελματώσει (νοσοκομείο, νέο λιμάνι, φράγματα, αεροδρόμιο, μαρίνα).

 

Πρωτογενής και δευτερογενής τομέας: Επένδυση στον πρωτογενή τομέα, με νέα εργαλεία και προγράμματα, που χρησιμοποιούνται διεθνώς, όπως ενοικίαση γης σε νέους αγρότες και νέες καλλιέργειες, οργάνωση κτηνοτροφικών πάρκων και ενίσχυση πρωτοβουλιών επένδυσης δευτερογενή τομέα στηριγμένου στους τομείς αυτούς.

 

Τουρισμός: Ανάπτυξη στην Χίο Περιοχής Οργανωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ), προκειμένου να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να αναβαθμισθεί το τουριστικό προϊόν μας, με σεβασμό στο περιβάλλον και ταυτόχρονη προώθηση των τουριστικών μας επιχειρήσεων. Ενίσχυση της προσέλκυσης τουρισμού από την Τουρκία, καθώς η σύντομη και φτηνή πρόσβαση στο νησί, αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα, που μπορεί να προσφέρει ακόμη περισσότερα έσοδα.

 

Εκπαίδευση: Αξιοποίηση, ανάπτυξη και ενίσχυση των Πανεπιστημιακών Σχολών και των Σχολών Εμπορικού Ναυτικού. Ίδρυση Ακαδημίας Ομήρου με σκοπό τη συνεργασία Ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων και με αντικείμενο το έργο του  Ομήρου.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ