1.4.2024 8:03

Μία ξεχωριστή γιορτή από τη Μητρόπολη Χίου αφιερωμένη στη μνήμη του Στέλιου Σαλιάρη (Pics)

Με πολύ κόσμο, ζωή και χαρούμενα παιδιά, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την 25η Μαρτίου, των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Μάρκου, στην αίθουσα του Φ.Ο.Β. που δεν είναι η πρώτη φορά που φιλοξενεί την εκδήλωση.

Η φετινή εκδήλωση αφιερώθηκε με πολύ αγάπη και συγκίνηση, στη μνήμη του Στυλιανού Ι. Σαλιάρη, υιού Κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως του νησιού μας.

Δημοσιεύτηκε από Εφημερίδα Πολίτης στις Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Παρουσιάστηκαν επίκαιρα σκετς και δρώμενα, τραγούδια, ύμνοι και ποιήματα που δίνουν ατόφιο το νόημα της διπλής αυτής γιορτής, ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου για τη γέννηση του Σωτήρος Χριστού που μας ανασταίνει μαζί με την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 για την απελευθέρωση μας από τον Τουρκικό ζυγό... με το σύνθημα « Ελευθερία ή Θάνατος » ,  που σηματοδοτεί και δρομολογεί την Εθνική μας Παλιγγενεσία και ανεξαρτησία που απολαμβάνουμε  ως σήμερα. Για του Χριστού την Πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία, πολέμησαν οι Έλληνες, όπως πολύ σωστά τόνισε το σύνολο και το πνεύμα του περιεχομένου της γιορτής.

Με πολύ χαρά συμμετείχαν παιδιά, μαζί με τους υπεύθυνους κατηχητές τους, σε πολύ όμορφα και καλο - παιγμένα δρώμενα και ευχάριστα και επιτυχημένα τραγούδια και ποιήματα που καταχειροκροτήθηκαν από γονείς και κοινό, που καμάρωσαν τα νεαρά μας βλαστάρια... τις όμορφες ελπίδες του μέλλοντος!...

Συμμετείχαν τα Κατηχητικά Σχολεία... Ιεράς Μητροπόλεως Χίου, Αγίου Μάρκου Βροντάδου, Αγίας Μαρίνης Βερβεράτου και Κοιμήσεως Θεοτόκου Χαλκειούς, Αγίου Ιακώβου Χίου με την  Ομάδα της ΓΕΧΑ, Παναγίας Ερειθιανής Βροντάδου, Αγίου Γεωργίου Νενήτων και Αναλήψεως Σωτήρος Βουνού, Ιερού Ναού Τιμίου Σταυρού Καρδαμύλων, Αγίου Γεωργίου Λιθίου, Αγίου Γεωργίου Συκούση και Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Ευρετής.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Μάρκος, τόνισε στον επίλογο της εκδήλωσης, στο μήνυμά του, ότι τα Κατηχητικά Σχολεία είναι το σημαντικότερο έργο της Εκκλησίας αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, έδωσε συγχαρητήρια σε παιδιά και δασκάλους εκ των προτέρων ( πριν από την έναρξη του προγράμματος ) λέγοντάς τους ότι και μόνο που βρίσκονται εκεί και προσπαθούν με θέρμη, είναι αξιέπαινοι μικροί και μεγάλοι...και ακόμα πιο πολύ οι μικροί...

Ευχαρίστησε με το πέρας της γιορτής, τον Τριαδικό Θεό, τους Ιερείς και τους Κατηχητές, γονείς και παιδιά, τον Φιλοπρόοδο Όμιλο Βροντάδου, τον Σαραντο Κωστίδη για την παροχή της μικροφωνικής δωρεάν για πολλοστή φορά, τον Ταξίαρχο και τον Διοικητή του Ναυτικού Σταθμού Χίου για την έμπρακτη υλική υποστήριξή τους στην εκδήλωση.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ