22.12.2022 6:34

Χριστουγεννιάτικοι ύμνοι με ευχές για "καινούργιες καθαρές καρδιές"

 Μια όμορφη γιορτή γεμάτη με το αληθινό Χριστουγεννιάτικο πνεύμα έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης στην Ιερά Μητρόπολη Χίου, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκου και με την Εκκλησία πλήρη πιστών, όπου η Βυζαντινή Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Χίου ''Ρωμανός ο Μελωδός'', οι Μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Χίου Ψαρών και Οινουσσών ''Μητροπολίτης Διονύσιος Μπα'ι'ρακτάρης'' και η Χορωδία του ''Διονυσίειου'' Μουσικού Σχολείου Χίου, έψαλλαν Βυζαντινούς Εκκλησιαστικούς Ύμνους του Ιερού Δωδεκαημέρου των Χριστουγέννων με περίτεχνη εορταστική εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη.

Τα παιδιά του ''Διονυσίειου'' Μουσικού Σχολείου Χίου έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και ήταν πραγματικά υπέροχα, το ίδιο και οι μαθητές της Σχολής Εκκλησιαστικής Βυζαντινής Μουσικής, καθώς επίσης και οι Ιεροψάλτες που αποτελούν τη Βυζαντινή Χορωδία του Συλλόγου ''Ρωμανός ο Μελωδός'' που με την πείρα και την τέχνη τους είναι μια σταθερή αξία. Συγχαρητήρια επίσης αξίζουν και οι Δάσκαλοι και οι Χοράρχες των Μουσικών Συνόλων.

Δείτε φωτορεπορτάζ στη σελίδα του "Π" στο Facebook - Το βίντεο της εκδήλωσης θα μεταδοθεί από το Facebook Live του Politischios στις 20:00 της Πέμπτης 22.12.2022

Το πρόγραμμα ήταν πλούσιο, με ''Καταβασίες Χριστουγέννων'', ''Χριστός γεννάται δοξάσατε'', ''Μεγαλυνάρια'', ''Η Παρθένος σήμερον'', ''Η Γεννησίς Σου'', ''Ιδου καιρός ήγγικεν'', ''Σπήλαιον ευτρεπίζου'', ''Μορφήν αναλλοιώτος'', ''Ο των όλων Κύριος''.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, ο Εόρτιος Χαιρετισμός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χίου Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου, επικεντρώθηκε στο πραγματικό πνεύμα των Χριστουγέννων που είναι όπως εξήγησε τα εγκαίνια ενός καινούργιου κόσμου με καθαρές καρδιές απαλλαγμένες από τα πάθη και γεμάτες αγάπη προς όλους ανεξαιρέτως...(όπως η καρδιά του ήρωα του Παπαδιαμάντη στο διήγημά του ''Το άνθος του γιαλού''...που καλό θα ήταν να το διαβάσουμε όλοι μας αυτές τις μέρες των Χριστουγέννων).

Τέλος ο Σεβασμιώτατος μοίρασε αναμνηστικά και ουσιαστικά Χριστουγεννιάτικα δώρα σε όλους τους μαθητές της Χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Χίου, στους σπουδαστές της Σχολής Εκκλησιαστικής Βυζαντινής Μουσικής και στους Ιεροψάλτες του ''Ρωμανού του Μελωδού''.

Για τον "Π"

Δημήτρης Γ. Ζαφείρης

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ