22.5.2024 15:19

Βρουλής: Συμβολική συνεδρίαση του Π.Σ. στα Ψαρά, με έμφαση σε ΦΠΑ και συγκοινωνίες (Video)

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Παντελής Βρουλής, χαρακτήρισε τη διήμερη επίσκεψη του Περιφερειακού Συμβουλίου στα Ψαρά ως "συμβολική", τονίζοντας τη δέσμευση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου να αναδείξει τα ζητήματα των μικρότερων νησιών.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, συζητήθηκαν με τον Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους μια σειρά από θέματα, με ιδιαίτερη έμφαση στο αίτημα για μείωση του ΦΠΑ στο νησί. Ο κ. Βρουλής τόνισε την αδικία του να παραμένει το ΦΠΑ στα Ψαρά στο 24%, ενώ στα μεγαλύτερα νησιά έχει μειωθεί.

Ένα ακόμα σημαντικό ζήτημα που συζητήθηκε ήταν η ανάγκη για βελτίωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Ο κ. Βρουλής ανακοίνωσε ότι θα θέσει το θέμα στον εκπρόσωπο του Υπουργείου Ναυτιλίας, ζητώντας την δρομολόγηση ταχύπλοων πλοίων στη γραμμή Χίου-Ψαρά.

Η βελτίωση των συγκοινωνιών θεωρείται κρίσιμη τόσο για τους κατοίκους όσο και για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού, καθώς θα διευκόλυνε την πρόσβαση από τα γύρω νησιά, όπως η Λέσβος και η Σάμος.

Ο κ. Βρουλής δήλωσε αισιόδοξος για την επίλυση των ζητημάτων, τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ τοπικής αυτοδιοίκησης και κεντρικής κυβέρνησης για την ανάπτυξη των μικρών νησιών του Αιγαίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ