21.7.2023 11:39

Το Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χίου για την εορτή της Αγίας Μαρκέλλας

Η Χίος μας, μεταξύ των πολυάριθμων Αγίων που κοσμούν το τοπικό αγιολόγιο τιμά στις 22 Ιουλίου, την ένδοξο Παρθενομάρτυρα του Χριστού και θαυματουργό Αγία Μαρκέλλα την Χιοπολίτις, η οποία μαρτύρησε στον ομώνυμο όρμο, κοντά στη Βολισσό. 

Με τον οφειλόμενο σεβασμό στο μεγαλείο, στον ηρωισμό και στην αγιοσύνη της, πολυάριθμοι επισκέπτες - προσκυνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, Χιώτες και απανταχού της Γης Χίοι, θα προσέλθουμε και θα προσκυνήσουμε και φέτος στον φερώνυμο Ιερό Ναό της και στον τόπο του ενδόξου μαρτυρίου της, ζητώντας με πίστη και ευλάβεια τη μεσιτεία της και να εισακούσει και πάλι τις ικεσίες όλων μας, αλλά και τη θαυματουργική της χάρη για την επίλυση σωματικών και ψυχικών ασθενειών.

Εύχομαι η Αγία Μαρκέλλα, ως προστάτιδα του νησιού μας και αληθινή ηρωίδα της Πίστης και της Εκκλησίας, να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση στις ζωές όλων μας, ώστε να κρατάμε μέχρι τέλους την πίστη και τα ιδανικά μας.

«Χαῖρε τῆς ἁγνείας τό ρόδο καί τῆς Χίου τό βλάστημα…». 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΕΣ και εγκάρδιες ευχές στις Μαρκέλλες και στους Μαρκέλλους.

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ