18.3.2022 14:43

Τελικά 90.000 € για τον ΑΟΤΑ και πράσινο φως για τον προϋπολογισμό

Στα ύψη η κόντρα για την «Τριήρης Αναπτυξιακή» και το κέντρο ομηρικής προβολής στη Δασκαλόπετρα

Μία έκπληξη για όσους παρακολούθησαν το σήριαλ της πρώτης τροποποίησης του προϋπολογισμού, επεφύλασσε η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Παρασκευής, αφού το θέμα επανήλθε προς συζήτηση μετά την απόρριψη της απόφασης των αντιπολιτεύσεων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

Και αυτό διότι ενώ η αρχική εισήγηση της δημοτικής αρχής ήταν να δοθούν 115.000 ευρώ στον Αναπτυξιακό Οργανισμό τελικά η πρόταση που ψηφίστηκε ήταν στις 90.000 ευρώ κάνοντας τις αντιπολιτεύσεις να μιλήσουν για αναδίπλωση της δημοτικής αρχής βάσει των όσων προστάζει η νομοθεσία.

Στις εισηγήσεις τους οι δημοτικοί σύμβουλοι τις πλειοψηφίας, επεσήμαναν ότι ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να καταβάλει δύο δόσεις των 90.000 ευρώ στον ΑΟΤΑ μέχρι και τον Μάιο, ώστε να καλυφθεί το επενδυτικό κεφάλαιο της Α.Ε..

Παράλληλα Γιώργος Μπελέγρης και Κώστας Βεργίνας, επιτέθηκαν στις αντιπολιτεύσεις χαρακτηρίζοντας ως ανεδαφικές τις κατηγορίες περί αναδίπλωσης.

Στη συζήτηση, βασικό θέμα υπήρξε και η πρόοδος του Κέντρου Ομηρικής Προβολής με τον Νίκο Νύκτα να σημειώνει ότι η Δημοτική Αρχή υποσκάπτει ένα πάγιο αίτημα και όραμα της τοπικής κοινωνίας και τον Χάρη Μπουρνιά να προσθέτει ότι αντί η δημοτική αρχή να προχωρήσει μία μελέτη που θα συνδέσει περεταίρω τον Όμηρο με τη Χίο αρκείται στο "βόλεμα" των δικών της παιδιών. 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ