2.7.2021 14:43

Τέλη Αυγούστου ο τελικός ανάδοχος της μελέτης του δρόμου Μερσινίδι - Θόλος

Την είδηση ότι μόλις εχθές, ολοκληρώθηκε η διαδικασία του διαγωνισμού της μελέτης του δρόμου του Μερσινιδίου ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης, Π. Μπουγδάνος στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου το πρωί της Παρασκευής.

Η αναγκαιότητα ολοκλήρωσης της μελέτης έχει αναδειχθεί από ρεπορτάζ του «π» όπου έχουν καταγραφεί καταπτώσεις βράχων στο οδικό δίκτυο αλλά και σύμφωνα με τον ίδιο το κ. Μπουγδάνο έχει διαπιστωθεί υποχώρηση των εδαφών από υπόγεια ύδατα.

Η πρώτη φάση της μελέτης έχει ολοκληρωθεί και κατατέθηκαν τρεις προσφορές οι οποίες βρίσκονται σε φάση αξιολόγησης από την αρμόδια 7μελή μελετητική επιτροπή.

«Προχωράμε σταθερά και με συνέπεια, συνεχίζουμε να ανοίγουμε τα δύσκολα έργα, τα χρονίζοντα θέματα του νησιού μας. Θα ολοκληρώσουμε τη θητεία μας ώστε να δώσουμε λύσεις στο βραχύ χρονικό διάστημα» δήλωσε ο κ. Μπουγδάνος.

Εκτός από το μέρος του έργου που αφορά στο οδικό δίκτυο η Περιφέρεια σχεδιάζει να εξετάσει και το ζήτημα στατικότητας της μονής Μερσινιδίου καθώς όπως διαπίστωσε και ο ίδιος ο Περιφερειάρχης, Κ. Μουτζούρης  παρατηρήθηκε καθίζηση μέρους της μονής.

«Διαπιστώσαμε ότι το Βορειοανατολικό άκρο έχει υποστεί καθίζηση και θα έλεγα σημαντική βλάβη… Η εντολή μας στον μελετητή είναι να εξετάσει τα υπόγεια ύδατα και να διευθετήσουμε τη διέλευση τους ώστε να μην δημιουργούν προβλήματα, πρωτίστως στη μονή, αλλά και γενικότερα στην ευρύτερη περιοχή».

Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της μελέτης σύμφωνα με τον κ. Μπουγδάνο ενδεχομένως να υπερβεί τους 18 μήνες. Ωστόσο σε επόμενο χρόνο θα γνωστοποιηθεί και το ποσό συμβασιοποίησης με το ακριβές δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα. Η οριστική αξιολόγηση αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των δυο μηνών.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ