22.3.2017 10:09

Συνθήκες αστάθειας στην Περιφέρεια

Συνεχόμενες οι διαρροές από την επίσημη γραμμή της παράταξης Καλογήρου

Οριακής αποδοχής έτυχε η πρώτη εισήγηση του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών, Γ. Ξενάκη, σε ταραγμένη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η πρόταση να ανατεθεί σε ιδιώτη η μελέτη για τον καθορισμό της έδρας των ταξί, αλλά και του αριθμού των αδειών για το σύνολο του Βορείου Αιγαίου ψηφίστηκε με 18 θετικές ψήφους, έναντι 17 αρνητικών και προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία εκπροσώπων του κλάδου από τη Μυτιλήνη, που κατηγόρησαν την περιφερειακή αρχή ότι τους αρνήθηκε κάθε διάλογο. Οι λεκτικές αντιπαραθέσεις κορυφώθηκαν, με αποτέλεσμα η συνεδρίαση να διακοπεί.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε την εισήγηση, τονίζοντας ιδιαίτερα αφενός τη συνεχή κατασπατάληση δημοσίου χρήματος σε μελέτες προς όφελος ιδιωτών, αλλά και τη συνεπαγόμενη απαξίωση των υπαλλήλων της Περιφέρειας.

«Εξακολουθούμε να μην καταλαβαίνουμε την αναγκαιότητα μιας ακόμα μελέτης από ιδιώτες, οι οποίοι τεχνοκρατικά και χωρίς γνώση των πραγματικών δεδομένων θα πληρωθούν αδρά για να βρουν «λύση».

Επαναλάβαμε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας έχουν τη γνώση, την ικανότητα και την εμπειρία να συμβάλλουν, σε συνεργασία πάντα με τον κλάδο, ώστε να βρεθεί δίκαιη και ουσιαστική λύση», επισημαίνει σε ανακοίνωση της η Αγλ. Κυρίτση.

Νέες διαρροές

Ο καθορισμός της έδρας των taxi έφερε όμως πρωτίστως στην επιφάνεια το σοβαρό ρήγμα που έχει προκληθεί στη συνοχή της περιφερειακής αρχής έπειτα από τις δημαιρεσίες και τις αλλαγές αντιπεριφερειαρχών.

Τουλάχιστον 3 ήταν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης που αντέδρασαν, πήραν το λόγο και καταψήφισαν τελικά την εισήγηση, δημιουργώντας επιπλέον κλυδωνισμούς στην ισορροπία της παράταξης Καλογήρου.

Ανάμεσα τους ο πρώην πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δημοσθ. Χατζηγιάννης και η πρώην θεματική αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Φωτ. Θαλασσινού. Στους δυσαρεστημένους προστέθηκε και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Αλατζάς.

Ο Δημοσθ. Χατζηγιάννης είχε εκφράσει έμμεσα τη δυσαρέσκεια του για την απώλεια της θέσης του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου και έκτοτε βρίσκει διαρκώς αφορμές να διαχωρίζει τη θέση του. Αιφνιδιασμένη για την «παύση της» είχε εμφανιστεί με ανάρτηση της στο fb και η Φωτ. Θαλασσινού. Ειδικά για εκείνη οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι σχέσεις της με τη Χρ. Καλογήρου δεν ήταν οι αναμενόμενες ούτε κατά την περίοδο που κατείχε τη θέση της αντιπεριφερειάρχη και δεν αποκλείεται η διαφοροποίηση της να λάβει συστηματική μορφή.

Θα επανέλθει η συνοχή;

Αυτή την περίοδο η Χρ. Καλογήρου φαίνεται να διαθέτει σκληρό πυρήνα αποδοχής των επιλογών της μόνο σε Λήμνο και Χίο και είναι αναγκαία η ανάληψη εκ μέρους της πρωτοβουλιών για να κλείσει τα ανοιχτά μέτωπα με συνεργάτες της σε Λέσβο και Σάμο.

Οι πρωτοβουλίες που θα αναλάβει θα κρίνουν κατά πόσο θα έχει τη δυνατότητα να περνά ανεμπόδιστα κρίσιμες αποφάσεις από το Περιφερειακό Συμβούλιο ή θα απαιτηθεί να ακροβατεί κάθε φορά για να πετυχαίνει την πλειοψηφία. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ